Antena Căutare

Țara unde s-au închis aproape toate închisorile, fiindcă nu sunt infractori! Lucruri bizare pe care nu le știai despre pușcărie

Despre închisori știm că sunt locul unde sunt trimiși cei care au încălcat legea, pentru a-și ispăși pedeapsa dată de judecători. În istorie, închisorile au fost folosite și ca locuri de tortură, pentru deținuții politici, declarați „dușmani” ai regimului flat la conducere. Totuși, ca orice lucru, și despre închisori putem face un top al curiozităților! Iată o listă cu lucruri neștiute!

Țara unde s-au închis aproape toate închisorile, fiindcă nu sunt infractori! Lucruri bizare pe care nu le știai despre pușcărie Galerie
Despre închisori

O primă curiozitate vine din Olanda, țara unde numărul de infracțiuni este atât de mic, încât autoritățile au decis să închidă zeci de închisori.

LUCRURI PE CARE NU LE ȘTIAI DESPRE ÎNCHISORI

Practic, 19 astfel de centre de detenție au fost închise, pentru că nu mai existau infractori cu care să le umple. Ca angajații să nu își piardă totuși locurile de muncă, olandezii au adus la ei câteva sute de deținuți din Norvegia, pentru a ține măcar câteva închisori deschise! Deținuții sunt mai degrabă trimiși la centre speciale pentru a scăpa de vicii, pentru a învăța o meserie și pentru a se reintegra cu succes în societate, fără a mai fi nevoiți să încalce legea.

Sunt mai bine de 2.2 milioane de prizonieri în Statele Unite și 1,65 de milioane în China! Experții spun că, din anul 2000 și oână acum, populația din închisori a crescut cu un procent de 20%.

Țara unde s-au închis aproape toate închisorile, fiindcă nu sunt infractori! Lucruri bizare pe care nu le știai despre pușcărie

Lucruri pe care nu le știai despre închisori

Lucruri pe care nu le știai despre închisori

Statisticile arată că cel mai mare procent de deținuți îl au (dacă nu ați ghicit deja) Statele Unite ale Americii, cu 724 de infractori pentru fiecare 100.000 de locuitori.

CURIOZITĂȚI DESPRE ÎNCHISORI

Doar 23% dintre deținuții care sunt eliberați aleg să respecte legea și să nu se mai întoarcă vreodată în închisoare.

Șansele ca un deținut să moartă sunt cele mai ridicate în primele 72 de ore de la ajungerea sa în închisoare.

Cea mai mare închisoare din lume are peste 22.000 de deținuți și se află în Los Angeles.

În Brazilia, pentru fiecare carte citită, deținuții pot scăpa de până la patru zile de închisoare!

Alcatraz era cândva singura închisoare unde deținuții primeau acces la apă caldă. De fapt, apa era fierbinte și oamenii erau nevoiți să se obișnuiască. Motivul? În cazul în care cineva ar fi vrut să evadeze și să înoate prin apa rece a Golfului San Francisco, inima să le cedeze de la șocul termic.

În China, dacă ești suficient de bogat, poți plăti o „dublură” a ta pentru a-ți tine locul în închisoare.

Surorile de porțelan. S-au născut într-o țară de bruneți, albe ca zăpada. Nu seamănă cu nicio rudă și câștigă o avere di... O mamă cu zece băieți a rămas gravidă și a așteptat cu sufletul la gură verdictul! Al unsprezelea copil, fată sau băiat?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x