- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Copiii din toate colţurile lumii sunt năzdrăvani atunci când sunt mici, motiv pentru care părinţii apelează la fel şi fel de trucuri pentru a-i linişti. Printre metodele cele mai utilizate se numără, fără doar şi poate, legenda Omului Negru.
Cunoscut pe tot mapamondul, acest personaj macabru a marcat copilăria a mii de princhindei, însă te-ai întrebat vredoată ce spune legenda acestuia?
Omul Negru sau celebrul "bau-bau" de care toţi ne speriam atunci când eram mici îşi are originile în Scoţia, însă creatura înfricoşătoare este întâlnită şi în folclorul din SUA şi Asia de Sud Est.
Fie că zgârie noaptea la ferestre ori apare ca o ceaţă verde, fiecare popor şi-l închipuie diferit, fie bărbat sau femeie. Mai mult de atât, el sperie copiii ori e piratul care atacă vasele de pe mare ale coloniştilor francezi. În Brazilia, însă, Omul Negru este cunoscut ca omul care fură copii şi pe care îi bagă într-un sac.
De asemenea, această creatură este prezentată, în România, ca fiind un călător fără chip, în timp ce în Slovenia este descries ca un spirit fără formă, în timp ce ân Olanda are gheare şi colţi şi închide în pivniţă copiii neascultători.
Aşadar, semnificaţia Omului Negru depinde de popor, însă efectul este acelaşi şi anume, de a speria prichindeii neascultători.
De asemenea, faptul că în toate culturile este denumit Omul Negru, acesta se referă la reprezentările imaginative ale unei epoci, la o stare a omului în care predomină sălbăticia, impulsivitatea sinucigaşă, dar şi bunătatea.