Antena Căutare

Toată lumea a amuţit când l-a auzit! Papa Francisc a mărturisit care este păcatul care va distruge omenirea

În decursul zilei de joi, Papa Francisc și-a exprimat îngrijorarea că planeta se va "autodistruge" prin supraexploatarea resurselor sale naturale și a amintit statelor obligațiile pe care le au față de cei care suferă de foame.

În decursul zilei de joi, Papa Francisc și-a exprimat îngrijorarea că planeta se va "autodistruge" prin supraexploatarea resurselor sale naturale și a amintit statelor obligațiile pe care le au față de cei care suferă de foame.

"Trebuie să protejăm Pământul pentru a evita să se autodistrugă", a declarat Papa în cadrul unei conferinţe internaţionale cu privire la nutriţie, eveniment ce a avut loc la Roma. "În timp ce se vorbește de noi drepturi, cei flămânzi se află la colțul străzii cerând să fie incluși în societate și să aibă pâinea de zi cu zi. Este vorba de demnitate, nu de o favoare", a adăugat acesta.

"Este corect să se hrănească toată lumea, dar nu toți reușesc, în timp ce surplusul și deșeurile, supraconsumul și utilizarea abuzivă alimentelor sunt un lucru comun", a adăugat suveranul pontif, denunțând "speculațiile" alimentate de "dictatura profitului".

Francisc a respins orice "condiționare politică și economică" în ceea ce privește accesul la hrană: "Din păcate, există câteva subiecte, cum ar fi foametea, cărora li se aplică atât de multe sofisme și legat de care se manipulează date și statistici în funcție de securitatea națională, prin corupție sau referiri artificiale la criză." Papa a subliniat și gravitatea situației mediului, în lipsa unei bune exploatări a resurselor naturale. "Dumnezeu iartă mereu, oamenii uneori, dar natura nu iartă niciodată", a spus el.

Sursa: agerpres.ro

Cele mai tari mesaje scrise de români pe buletinele de vot din turul al doilea! E de-a râsu' plânsu'...... Galerie FOTO: Nu ai mai văzut asemenea minunăţii! Cele mai spectaculoase inele din lume! Care e preferatul tău?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x