Antena Căutare

Toate aparatele din casa vor fi controlate, in curand, de o singura telecomanda

Locuintele de astazi sunt tot mai bogate in aparate si dispozitive electronice menite sa ne faca viata mai placuta si mai usoara. Dar, pe masura ce numarul lor creste, ele devin mai greu de stapanit. Exista, insa, si solutii. Un reportaj BBC arata cum toate instalatiile din casa pot fi "pilotate" cu o singura telecomanda, sau chiar cu un telefon mobil de ultima generatie.

Toate acestea fac, insa, locuinta sa semene cu o uriasa masinarie care-i poate intimida pe cei mai putin obisnuiti cu tehnica. Dar tot noile tehnologii le vin in ajutor. Astfel, tableta electronica, tot mai populara in prezent, poate deveni, prin conectari si setari adecvate, o telecomanda pentru intreaga casa.

Intr-adevar, nu este vorba de a controla doar aparatura audio-video, ci multe elemente ale mediului de viata, ca intensitatea luminii artificiale sau cantitatea si temperatura apei din baie.

Pentru ca totul sa fie cat mai comod, lampile si aparatura sunt reprezentate pe ecran iar utilizatorul trebuie doar sa le aleaga cu degetul. Desigur, pentru a ajunge la acest rezultat este nevoie de investitii destul de consistente, mai ales pentru instalarea unei retele de comunicare intre diferitele dispozitive.

Aceasta pentru ca, la un grad sporit de complexitate, comunicarea fara fir nu mai este fiabila. Cel mai bine este ca reteaua sa fie instalata odata cu redecorarea casei, pentru a nu reface de prea multe ori finisajele.

Reporterii de la BBC au gasit, insa, o solutie si pentru cei care ezita in fata ideii de a-si trage noi cabluri prin casa. Un mic emitator cuplat la telefonul mobil il preface pe acesta in telecomanda generala. Semnalul este transmis unui router si, de acolo, feluritelor aparate si dispozitive.

Noile tehnologii pot face, astfel, din locuinta noastra cea de toate zilele un mediu tot mai prietenos. Fireste, pentru cei care si le pot permite.

Citeste si Antena3

Foto: homeqn.com


VIDEO! Zeci de cupluri canine s-au casatorit la Lima... FOTO! Sute de oameni au pozat goi-pusca in numele artei!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x