Sânzienele sunt flori de culoare galbenă cu un parfum ușor dulceag. Această plantă este foarte cunoscută pentru efectele sale terapeutice. Află tot ce trebuie să știi despre ceaiul de sânziene.
Sanzienele mai poarte și alte denumiri, în funcție de diverse zone ale României, aceste pot fi numite și: floarea lui sântion, închegătoare sau drăgaică.
Ceaiul de sânziene este considerat un eficient pentru: reglarea activitătii tiroidei, poate fi un sedativ, antispastic, diuretic, depurativ, antiseptic urinar, antireumatic, laxativ, afrodisiac.
Ceaiul de sânziene gun pentru slăbit?
Ceaiul de sânziene cu păpădie sau urzică este eficient în arderea grăsimilor și purificarea organismului datorită proprietăților sale diuretice.
Citește și: Ritualuri de Rusalii. Cum să-ți afli ursitul în noaptea de Sânziene
Rețete și mod de administrare
Ceaiul de sânziene se prepară astfel: o lingură de plantă și 250 de ml de apa clocotită, după care se lasă la infuzat aproximativ 15 minute, se strecoară și se bea, ideal pe stomacul gol.
Pulbere din flori de sânziene: plantă se macină fîn cu o rasnită electrică. Se ia o lingurită rasă de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ține sub limbă timp de 10-15 min., după care se înghite cu apă.
Sânziene macerate la rece: se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250 ml de apă, se menține timp de 6-8 ore la temperatură camerei, apoi se strecoară și se bea pe stomacul gol. Se administrează 3 căni cu macerat pe zi, cu 30 min. înainte de meșe.
Citește și: Horoscop de Rusalii: Ce aduce Luna Plină în Săgetător pentru zodii
O nouă descoperire terifiantă despre Vlad Țepeș, într-o cetate din Bulgaria! Ce folosea pentru a-și omorî inamicii - Fot... Un bărbat și-a pus mașina la vânzare ca să facă rost de bani pentru a-și salva câinele: ”L-am simţit ca şi cum încerca s...