Antena Căutare

Tradiţii şi obiceiuri de Sfântul Ilie! Ce trebuie să faci în această zi dacă vrei să îţi meargă bine tot anul

Pe 20 iulie, în calendarul creştin ortodox este amintit Sfântul Ilie, aceasta fiind una dintre cele mai importante sărbători ale anului.

Tradiţii şi obiceiuri de Sfântul Ilie! Ce trebuie să faci în această zi dacă vrei să îţi meargă bine tot anul
Credincioşii îl sărbătoresc pe Sfântul Ilie

Pe 20 iulie, în calendarul creştin ortodox este amintit Sfântul Ilie, aceasta fiind una dintre cele mai importante sărbători ale anului.

Fiind considerat ocrotitorul recoltelor, Sfântul Ilie este celebrat ca un mare făcător de minuni și aducător de ploi în vreme de secetă.

De-a lungul timpului, în jurul acestei sărbători s-au păstrat tradiţii şi obiceiuri foarte interesante.

Potrivit crestinortodox.ro, in trecut, in dimineata zilei de 20 iulie se culegeau plantele de leac. Acestea erau puse la uscat in podul caselor sau in camara. Tot acum se culegeau si plantele folosite la vraji si farmece.

Se credea ca fructele din livezi vor avea viermi şi nucile vor seca daca erau tunete si fulgere pe 20 iulie.

Sânzienele sau Drăgaica, una dintre cele mai importante sărbători din an! Tradiţii şi obiceiuri în această zi magică

Femeile duceau busuiocul la biserica pentru a fi sfintit, apoi il puneau pe foc, iar cenusa rezultata era folosita in scopuri terapeutice.

De Sfantul Ilie, oamenii isi aminteau de sufletele celor morti. Femeile chemau copiii straini sub un mar pe care il scuturau ca sa dea de pomana fructele cazute. Astfel, se considera ca mortii se veselesc.

Sfantul Ilie marcheaza miezul verii pastorale, astfel ca ciobanii puteau sa coboare in sate pentru prima data dupa urcarea oilor la stana. Cu aceasta ocazie, ciobanii tineri aduceau in dar iubitelor furci de lemn pentru tors, lucrate cu multa atentie.

In aceasta zi, merele se duceau la biserica pentru a fi sfintite, traditia spunand ca doar in acest mod ele vor deveni mere de aur pe lumea cealalta.

Sfinții Apostoli Petru și Pavel: Ce e bine să faci în această zi pentru sporul casei şi noroc

Sursa: crestinortodox.ro

Acum ai șansa să vezi cum arată un obiect de 5,4 trilioane de dolari! Omenirea, martora unui eveniment unic!... Descoperire uluitoare făcută de oamenii de ştiinţă! Au găsit un dinozaur uriaş, cu pene şi aripi masive! Cum arată creat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x