O sala a Muzeului de Arta Moderna din Viena a devenit atelier de creatie pentru pictorul Alex Kiessling, care a dat nastere unui urias portret intitulat "Cap Hibrid". Exact in acelasi timp, tablouri similare prindeau contur la Berlin si Londra, datorita unor roboti industriali deveniti, pentru o zi, artisti.
Fiecare trasatura de penel a lui Kiessling, inregistrata de un senzor cu infrarosii, era transmisa, prin satelit, celor doi roboti, care o reproduceau intocmai, dupa doar cateva milisecunde. Pregatirea evenimentului a durat mai bine de sase luni. Organizatorii triplului act de creatie au, acum, ambitii si mai mari. Vor sa programeze 20 de roboti artisti in toata lumea.
Fireste, cele trei tablouri nu au iesit chiar identice. Nu pentru ca robotii si-ar fi permis sa nu urmeze ordinele, ci pentru ca, desi incorporau tehnologie de ultima ora, nu puteau reproduce chiar perfect miscarile artistului. Cele trei versiuni ale portretului vor fi expuse, impreuna, in orasele unde au fost create, pentru a se putea aprecia daca exista, intr-adevar, diferente vizibile intre ele.
Puteti urmari editiile integrale ale Observatorului pe AntenaPlay.ro.
VIDEO! Imagini in detaliu: Sport extrem pe doua roti... Tehnologia face minuni! Un american e din nou pe propriile picioare, dupa ce si-a creat o proteza bionica revolutionara...