Antena Căutare

Trei tablouri identice au fost create, simultan, cu ajutorul unor roboti

Premiera absoluta in lumea artei: trei tablouri identice au fost create, simultan, in tot atatea capitale ale Europei, cu ajutorul unor roboti. Primul tablou a fost desenat de un artist austriac, la Viena, iar miscarile penelului sau au fost reproduse intocmai, practic in acelasi timp, de robotii instalati la Berlin si Londra.

O sala a Muzeului de Arta Moderna din Viena a devenit atelier de creatie pentru pictorul Alex Kiessling, care a dat nastere unui urias portret intitulat "Cap Hibrid". Exact in acelasi timp, tablouri similare prindeau contur la Berlin si Londra, datorita unor roboti industriali deveniti, pentru o zi, artisti.

Fiecare trasatura de penel a lui Kiessling, inregistrata de un senzor cu infrarosii, era transmisa, prin satelit, celor doi roboti, care o reproduceau intocmai, dupa doar cateva milisecunde. Pregatirea evenimentului a durat mai bine de sase luni. Organizatorii triplului act de creatie au, acum, ambitii si mai mari. Vor sa programeze 20 de roboti artisti in toata lumea.

Fireste, cele trei tablouri nu au iesit chiar identice. Nu pentru ca robotii si-ar fi permis sa nu urmeze ordinele, ci pentru ca, desi incorporau tehnologie de ultima ora, nu puteau reproduce chiar perfect miscarile artistului. Cele trei versiuni ale portretului vor fi expuse, impreuna, in orasele unde au fost create, pentru a se putea aprecia daca exista, intr-adevar, diferente vizibile intre ele.

Puteti urmari editiile integrale ale Observatorului pe AntenaPlay.ro.

VIDEO! Imagini in detaliu: Sport extrem pe doua roti... Tehnologia face minuni! Un american e din nou pe propriile picioare, dupa ce si-a creat o proteza bionica revolutionara...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x