Antena Căutare

Un asteroid cat un camion a trecut extrem de aproape de Terra

Un asteroid de marimea unui camion a trecut foarte aproape de Pamant miercuri noapte, mai aproape decat a fost vreodata Luna. Roca spatiala cu o lungime de sapte metri, denumita 2009 BD, s-a apropiat la o distanta de 346.000 de kilometri de Terra.

Distanta medie dintre Pamant si Luna este de 385.000 de kilometri, informeaza Green Report. Cercetatorii sustin insa ca 2009 BD nu a reprezentat o amenintare pentru planeta noastra. Chiar daca s-ar fi ciocnit cu Pamantul nu ar fi produs pagube.

"2009 BD este un obiect cu dimensiuni reduse, de sapte metri, si nu reprezinta o amenintare. Obiectele de aceasta marime se dezintegreaza in atmosfera noastra si nu provoaca pagube", au declarat cercetatorii din cadrul programului NASA de observare a asteroizilor, citati de Msnbc.msn.com.

Tot din cauza dimensiunilor reduse observatorii au avut probleme in a-l urmari. Cercetatorii au precizat ca a fost necesar un telescop mai mare pentru a-l putea vedea miercuri noapte.

Sursa: Antena3

Urmareste LIVE barza din Dumbravioara!... Manchester: Un copil a decapitat 18 pasari si a spart toate ferestrele unei Zoo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x