- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Matthias Ruhl trăiește visul oricărui gurmand. În 17 ani, el și-a îndeplinit dorința de a mânca în toate cele 145 de restaurante cu trei stele Michelin din lume, o aventură culinară care l-a costat aproximativ 200.000 de euro, potrivit Libertatea, care citează relatează Blick și portalul SternFresser.
Un bărbat din Germania a cheltuit 200.000 de euro ca să mănânce în toate cele 145 de restaurante cu 3 stele Michelin din lume
Bărbatul născut la Freiburg și stabilit în SUA, în Los Altos, lucrează în industria IT și a început acest proiect ambițios în 2007, după ce a vizitat prima dată un restaurant de trei stele, The French Laundry din California.
Deși perioada pandemiei i-a pus inițial planurile pe pauză, s-a folosit de ea pentru a finaliza lista, reușind să viziteze toate restaurantele rămase.
„În anii care au urmat, am mers la alte restaurante de genul acesta, când eram în vacanță cu soția sau în călătorii de afaceri, ori de câte ori am putut. Dar abia în 2020-2021, când eram blocat acasă din cauza Covid, m-am gândit să vizitez toate restaurantele de trei stele care îmi lipseau din palmares, în jur de 70 la acea vreme”, a explicat Ruhl, potrivit surselor citate.
În blogul său de călătorii culinare, Ruhl a documentat vizitele și meniurile pe care le-a comandat. În total, germanul estimează că a cheltuit în jur de 100.000 de euro pe mâncare și 100.000 de euro pentru cheltuieli de călătorie.
„Am atins pragul de un milion de mile la United acum câțiva ani”, a spus el, mai transmite sursa citată.
Care a fost cea mai scumpă locație în care bărbatul german a mâncat
Cât despre cel mai scump meniu, Matthias Ruhl a meționat o cină extravagantă la Ultraviolet din Shanghai, unde nota de plată a ajuns la 1.400 de dolari de persoană.
„Cel mai scump meniu pentru mine a fost în restaurantul Ultraviolet din Shanghai. În ziua vizitei noastre era disponibil un meniu care a costat 8.888 de yuani, inclusiv acompaniamentul de vin. În total, în jur de 1.400 de dolari de persoană”, a precizat Ruhl, care a adăugat: „Dar banii au meritat pentru mâncarea rafinată și serviciul excelent”, potrivit surselor citate.
Matthias Ruhl și-a încheiat călătoria culinară pe 22 aprilie 2024, cu o cină la Le Gabriel din Paris, devenind unul dintre puținii oameni din lume care au reușit să mănânce în toate restaurantele cu trei stele Michelin.
Cum a putut să se răzbune o mireasă pe soțul infidel chiar în ziua nunții. Totul a avut loc în fața invitaților... O femeie a plătit 50.000 de lire ca medicul să îi fractureze picioarele și să fie mai înaltă cu opt centimetri. Ce a urm...