Live acumAsia Express - Drumul comorilor
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul comorilor

Un drog din Columbia transforma oamenii in zombi

Scopolamina, sau drogul care anuleaza complet vointa unei persoane, lasand-o totodata constienta, este cea mai periculoasa substanta halucinogena din lume. Drogul mai este cunoscut si sub numele de „Respiratia Diavolului” si este vandut in prezent pe strazile din Columbia, potrivit Jurnalul.

este de ajuns ca substanta sa fie suflata in fata unui trecator pe strada, pentru ca persoana respectiva sa intre in doar cateva minute sub influenta acesteia.

Mai mult decat atat, Demencia Black a afirmat ca un gram de scopolamina este similar cu un gram de cocaina, insa „mult mai rau". De ce spune barbatul acest lucru? Pentru ca substanta are efectul de a transforma oamenii in zombi, blocandu-le complet amintirile.

„Respiratia Diavolului" este atat de puternica, incat reuseste sa elimine complet vointa victimei sale. De aceea si CIA a utilizat, in timpul Razboiului Rece, acest drog in interogatoriile sale, cu speranta de a avea acelasi efect ca si un ser al adevarului. Problema a fost ca, din cauza compozitiei chimice, drogul induce halucinatii puternice, chiar si moartea, in doze mari.

Denumirea de „Respiratia Diavolului" este derivata dintr-un arbore care se gaseste frecvent in America de Sud - Borrachero - si se traduce „copacul care te imbata".

In urma cu cateva decenii, scopolamina a fost folosita impreuna cu morfina ca si calmant al pacientilor cu boli nervoase. In prezent, ea este folosita in medicina sub forma de „Dexamphetamin" ca inlocuitor de drog pentru cei dependenti de stupefiante.Foto: net1news.org

Cele mai noi stiri
Lajumate.ro