Antena Căutare

Un pește dat dispărut despre care se crede că a trăit acum 420 de milioane de ani a fost găsit în viață. Imagini cu „fosila vie”

Peștele a fost redescoperit accidental de către un grup de vânători de rechini din Africa de Sud.

Un pește dat dispărut despre care se crede că a trăit acum 420 de milioane de ani a fost găsit în viață

Profimedia, captură video YouTube

Celacantul este un pește preistoric despre care se credea că a dispărut, dar a fost găsit, de fapt, în viață în Oceanul Indian de Vest, în largul coastei Madagascarului, relatează presa străină.

Citește și: O româncă și-a deschis o afacere cu prăjituri și cozonaci în Zanzibar. De unde a pornit ideea cu care Corina a dat lovitura

Un pește dat dispărut despre care se crede că a trăit acum 420 de milioane de ani a fost găsit în viață

Celacantul a fost redescoperit accidental în Africa de Sud, potrivit rapoartelor, iar totul s-a datorat folosirii unor plase de către pescari, în vânătoarea lor de rechini.

Citește și: Câinele care a stârnit mila internauților. Are capul inflamat și e vizibil în suferință. Ce s-a întâmplat după ce a fost găsit așa

Ustensilele pe care le-au folosit, de înaltă tehnologie și care puteau ajunge spre adâncimi foarte mari, mai ales unde obișnuiau să se adune celacanții, le-au fost de mare ajutor pescarilor.

Se spune că celacanții datează încă de dinainte de era dinozaurilor și au fost dați dispăruți în anul 1938.

De atunci, aceasta a fost prima situație în care peștele a fost găsit în viață. Redescoperirea recentă a fost un șoc pentru oamenii de știință.

Citește și: Un nor spectaculos care a creat iluzia unui OZN și-a făcut apariția pe cerul din Turcia. Care e explicația meteorologilor

Ei au reușit să-l identifice ca parte a speciei „Latimeria chalumnae”, cu cele opt aripioare ale sale, un corp destul de mare și un model specific pe solzi.

Acum, oamenii de știință marini solicită întărirea măsurilor de conservare pentru a proteja peștii.

Se crede că redescoperirea peștelui considerat o fosilă vie a venit ca urmare a cererii tot mai mari de ulei din ficat de rechin. Cererea a crescut și folosirea plaselor de pescuit, care pot merge mai adânc sub apă decât plasele de pescuit obișnuite.

Citește și: Creatura bizară filmată de doi înotători în timpul unor scufundări. Ce s-a întâmplat când au ajuns la suprafață

Peștii s-ar putea confrunta cu noi amenințări în ceea ce privește supraviețuirea lor odată cu creșterea vânătorilor de rechini.

Fenomen bizar, surprins de camerele de supraveghere din casă. Femeia s-a speriat când a văzut ce merge noaptea prin came... Ciuperca zombi este reală. Scopul ei este să invadeze corpul gazdei și să-i controleze comportamentul. Unde se găsește...
Rulouri sau cornete cu cremă de vanilie. Mici bijuterii culinare
Dacă nu ai în recuzita ta culinară și forme pentru copt rulouri sau cornete, este timpul...
Horoscopul zilei de 4 februarie 2023. Taurii sunt ușor de influențat. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 4 februarie 2023 spune că nativii din zodia Taur vor avea parte de o zi mai...
Parteneri
Cele mai nesigure semne zodiacale. Nativii care se bazează mereu pe cei din jur
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x