Celacantul este un pește preistoric despre care se credea că a dispărut, dar a fost găsit, de fapt, în viață în Oceanul Indian de Vest, în largul coastei Madagascarului, relatează presa străină.
Un pește dat dispărut despre care se crede că a trăit acum 420 de milioane de ani a fost găsit în viață
Celacantul a fost redescoperit accidental în Africa de Sud, potrivit rapoartelor, iar totul s-a datorat folosirii unor plase de către pescari, în vânătoarea lor de rechini.
Ustensilele pe care le-au folosit, de înaltă tehnologie și care puteau ajunge spre adâncimi foarte mari, mai ales unde obișnuiau să se adune celacanții, le-au fost de mare ajutor pescarilor.
Se spune că celacanții datează încă de dinainte de era dinozaurilor și au fost dați dispăruți în anul 1938.
De atunci, aceasta a fost prima situație în care peștele a fost găsit în viață. Redescoperirea recentă a fost un șoc pentru oamenii de știință.
Ei au reușit să-l identifice ca parte a speciei „Latimeria chalumnae”, cu cele opt aripioare ale sale, un corp destul de mare și un model specific pe solzi.
Acum, oamenii de știință marini solicită întărirea măsurilor de conservare pentru a proteja peștii.
Se crede că redescoperirea peștelui considerat o fosilă vie a venit ca urmare a cererii tot mai mari de ulei din ficat de rechin. Cererea a crescut și folosirea plaselor de pescuit, care pot merge mai adânc sub apă decât plasele de pescuit obișnuite.
Peștii s-ar putea confrunta cu noi amenințări în ceea ce privește supraviețuirea lor odată cu creșterea vânătorilor de rechini.
Fenomen bizar, surprins de camerele de supraveghere din casă. Femeia s-a speriat când a văzut ce merge noaptea prin came... Ciuperca zombi este reală. Scopul ei este să invadeze corpul gazdei și să-i controleze comportamentul. Unde se găsește...