Un preot catolic, nevoit să se retragă din slujba bisericii după ce a fost descoperit pe o aplicație de dating

Se pare evoluția adusă de internet, rețelele de socializare și aplicațiile de dating i-a făcut curioși chiar și pe unii slujitori ai divinității.

Se pare evoluția adusă de internet, rețelele de socializare și aplicațiile de dating i-a făcut curioși chiar și pe unii slujitori ai divinității.

Shutterstock

Un preot catolic a fost găsit pe o aplicație de dating numită Grindr. Monseniorul Jeffrey Burrill, administratorul Conferinței Catolice a Episcopilor din SUA, a demisionat din funcție după ce a fost acuzat că și-a făcut cont pe o aplicație de dating pe care o folosea cu regularitate. Preotul folosea aplicația de dating pentru bărbații homosexuali și mergea adesea în baruri destinate astfelor de bărbați, din spusele apropiaților.

Ce acuzații i se aduc preotului și cum a fost verificat

Acuzațiile i-au fost aduse de site-ul catolic The Pillar, care poate accesa telefoanele mobile ale preoților pentru verificări. Se pare că din verificările făcute, preotul Jeffrey Burrill a accesat mai multe forumuri și site-uri cu profil gay, trezind suspiciuni, potrivit New York Post.

Citește și: O prezentatoare de știri a fost mușcată în direct de un pinguin. Imaginile sunt virale

“Potrivit înregistrărilor comerciale valabile ale aplicației obținute de The Pillar, un telefon mobil pe numele lui Burrill a emis semnale după folosirea aplicației de dating Grindr aproape zilnic în 2018, 2019 și 2020 – din locații precum biroul său din USCCB, dar și din reședința lui, precum și în timpul ședințelor și evenimentelor la care participa în alte orașe”, a apărut pe The Pillar.

Datele adunate demonstrează că preotul a fost implicat în activități sexuale nepotrivite pentru statutul său. Preotul din Wisconsin ar luat parte și la activități explicite într-un conac destinat bărbaților gay, în Las Vegas.

Ce au spus credincioșii când au aflat

Arhiepiscopul Jose Gomez de Los Angeles a spus că a aflat despre comportamentul nepotrivit al preotului Jeffrey Burrill și că s-a îngrijit ca episcopul să fie demis din funcție.

După ce The Pillar a făcut publice toate aceste informații, mulți au criticat site-ul pentru faptul că a folosit în scop neetic și homofob date personale.

Citește și: Yang Xinmin, bărbatul care arată de 30 de ani, însă are 72. Care este secretul său. S-a antrenat ani la rândul pentru a arăta așa

Criticile vin după ce credincioșii au spus că nu e normal ca preotul Burrill să fie spionat și, în special, pentru că homosexualitatea a fost corelată cu pedofilia fără ca măcar să existe dovezi în acest sens.

Un reprezentant al aplicației Grindr a declarat pentru Washington Post în legătură cu corelările făcute între homosexualitate și pedofilie: “Activitățile listate în acea postare de blog nu sunt fezabile din punct de vedere tehnic și este imposibil să se întâmple”.

Monseniorul Jeffrey Burrill nu a făcut până acum nicio declarație.

Ultimele știri