Antena Căutare

Un român, Cristian Văduva, are Parisul la picioare. I-a cucerit pe francezi cu prăjiturile sale! Celine Dion și Francois Holland adoră deserturile lui!

Un român are Parisul la picioare. I-a cucerit pe francezi cu prăjiturile sale. Personalităţi din întreaga lume au trecut pragul restaurantului său aflat într-o zonă exclusivistă.

Un român are Parisul la picioare. I-a cucerit pe francezi cu prăjiturile sale. Personalităţi din întreaga lume au trecut pragul restaurantului său aflat într-o zonă exclusivistă.

Case de modă celebre precum Chanel sau Dior sunt abonate la delicioasele produse. Cristian Văduva e proprietarul singurului restaurant de pe cea mai elegantă stradă din Paris. La ora şase dimineaţa, cuptoarele sunt deja încinse. Se pregătesc sute de baghete franţuzeşti, croissante şi peste 30 de tipuri de prăjituri.

„În ultimul an de liceu, am optat către o şcoală de cofetărie. pentru că pe vremea aceea România nu era în Uniunea Europeană şi era una dintre posibilăităţile de a pleca în afară”, a povestit Cristian reporterilor Observator.

Visa în copilărie să se facă fotbalist

Cristian a renunțat la fotbal, pasiunea lui de până atunci, din cauza unor probleme de sănătate.

„La vârsta de 18 ani am renunţat, din cauza unor probleme de sănătate şi nu numai, la marea mea pasiune – fotbalul. Chiar am activat la o echipă din Divizia B, Electromagnetica. Nu ştiam ce să fac la acel moment. Tatăl meu, fiind sudor şi lu crând iarna în frig, mi-a zis că ar fi mai bine să aleg o meserie ca să stau la căl dură. Am mers şi am făcut un curs de bucătari şi pot spune că atunci a început pasiunea pentru gătit”,a declarat românul într-un interviu pentru click.ro.

A început de jos, mai întâi ca ucenic. Astăzi, însă, restaurantul său de poveste este unul dintre cele mai apreciate din capitala Franţei.

Cristian se înconjoară de români

Acum şi personalităţi precum Celine Dion sau Francois Holland au o pasiune pentru preparatele pregătite de el. Iar pentru a mai îndulci dorul de casă, Cristian se înconjoară de români. De pildă, sofisticatele deserturi care ajung pe mese la multe evenimente exclusiviste ies din mâna lui Nicuşor din Braşov.

„Nu m-am gândit niciodată că o să ajung aici, dar aşa a fost să fie. Mi-a plăcut ceea ce am făcut şi sunt de 3 ani şi 6 şapte luni aici”, a povestit românul.

Cristian Văduva nu-şi mai vede viitorul în România, dar rămâne ambasador în lumea mare.

Sursă: Observator (material exclusiv)/ click.ro/ Facebook

Da, este adevărat! TESTUL ăsta durează UN MINUT şi îţi citeşte gândurile... Zodiile care vor PLÂNGE în perioada imediat următoare. Un necaz nu vine niciodată singur! Află care sunt și ia-ți măsuri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x