Antena Căutare

Urmasii mayasilor nu cred in Apocalipsa: Pe 21 demebrie, asteapta un nou inceput si turisti cheltuitori

Tot mai putini sunt cei care cred ca ziua de 21 decembrie va aduce Apocalipsa. De fapt, stravechiul calendar maya a programat, in acea zi, nu doar sfarsitul unei ere, ci si inceputul uneia noi. Descendentii mayasilor spera ca 21 decembrie le va aduce chiar mari castiguri de pe urma turistilor care vor veni sa sarbatoreasca evenimentul.

Povestea despre sfarsitul lumii a avut un ecou deosebit in oraselul mexican Xul, al carui nume inseamna, pe limba mayasilor. "Sfarsit". Localnicii, in majoritate mayasi, sunt uimiti de ideea ca vechiul lor calendar ar prevesti sfarsitul lumii.

Oamenii se asteapta, totusi, sa profite de pe urma numelui de rau augur al orasului: toate locurile din hoteluri sunt rezervate de turisti dornici sa petreaca, aici, improbabila Apocalipsa.

Pe langa calendar, mayasii au lasat mostenire impunatoare monumente, nu doar in Mexic, ci si in Guatemala. Aici, la 21 decembrie sunt programate mari festivitati. Dar indigenii se plang ca, desi ei sunt cei care au pastrat traditiile maya, sunt lasati la o parte de guvern.

Mayasii, care reprezinta mai mult de jumatate din populatia Guatemalei, spera ca noua epoca va aduce sfarsitul discriminarii si saraciei in care traiesc.
In traditia stramosilor, localnicii au construit si o nava din stuf, pentru a o cinsti si pe Mama Apa. Festivitatile vor dura cinci zile.

Un chinez a construit "bulele anti-Apocalipsa". Ce urmeaza?... VIDEO! O minge de foc s-a prabusit in Marea Neagra. A fost OZN sau meteorit?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x