Uzi fiind, din cap până în picioare, curioșii strânși laolaltă și-au uscat hainele de pe ei ca prin minune. Cum? 100 de ani de la ultima apariție a Fecioarei Maria, DOAMNA DIN LUMINĂ

 
+4 click pentru
galerie

La 13 octombrie 1917, în câmpurile de lângă Cova da Iria, în apropierea orașului Fátima din Portugalia se petrecea ceea ce avea să devină cel mai mare miracol al Omenirii. Fecioara Maria sau ”Doamna din Lumină” se arăta pentru ultima dată Luciei dos Santos. 

Ce s-a întâmplat la FATIMA?

Fraţii Jacinta și Francisco Marto, împreună cu Lucia dos Santos, aflaţi cu oile la păscut, în apropiere de FATIMA, pe câmpurile de lângă „Cova da Iria“ - „Grota Sfintei Irina“, văd un fulger, după care o lumină puternică. Cei trei copii disting conturul unei femei - DOAMNA DIN LUMINĂ. 

Francisco, Jacinta și verișoara lor și poate cel mai important personaj al evenimentului, Lucia dos Santos sunt cei trei copii care au văzut-o pentru prima oară pe Fecioara Maria. Se întâmpla la 13 mai 1917, lângă un stejar din acel când din Cova da Iria. Se spune că doi dintre cei trei copii păstori au văzut-o de șase ori pe Fecioara Maria în acel an, la Fatima.

(*Jacinta, Lucia dos Santos și Francisco Marto)

Francisco a murit în 1919 și Jacinta la mai puțin de un an după, ambii fiind victime ale ''gripei spaniole'' care devasta Europa. S-a spus atunci când e un semn și că moartea le-a survenit pentru că o văzuse pe Fecioară.

Viața lor a fost bulversată atunci când vestea aparițiilor Fecioarei a început să facă turul Portugaliei. La acea vreme, la fel ca Lucia dos Santos, au fost criticați în mod repetat și acuzați de vrăjitorie. 

"Nu vreau să fiu nimic. Vreau să mor și să mă duc la cer. " (Francisco Marto)

Rămăsese Lucia. Lucia despre care s-a scris îndelung. A devenit călugăriță a Ordinului Carmenitelor, a murit în 2005, la 97 de ani și a fost beatificată în anul 2008.

“Răspândea o lumină mai limpede şi mai intensă decât un pahar de cristal umplut cu apă cristalină, străbătută de razele celui mai arzător soare”,

Așa a descris-o Lucia dos Santos pe Fecioară. Doamna din lumină ar fi transmis un mesaj profetic împărțit în trei secrete. Primele două au fost încredințate de sora Lucia unui episcop în 1941 și au fost făcute publice de către papa Pius al XII-lea în 1942. Primul secret, unde ea descria ”o mare imensă de foc cu demoni și suflete” evoca viziunea iadului. Al doilea ar fi anunțat un nou război mondial, profeție care s-a împlinit atunci când a început cel de-al doilea Război Mondial.

"Îi datorez viața Fecioarei Maria, ea m-a ajutat să supraviețuiesc încercării de a fi asasinat" (Papa Ioan Paul al Doilea, 2000)

Vizionara a încredințat al treilea secret în 1944 lui Papa Pius al XII-lea cu recomandarea de a nu-l publica decât după 1960.

(*Papa Ioan Paul al II-lea, alături de sora Lucia)

Potrivit Vaticanului, care l-a dezvăluit abia în anul 2000, acesta conținea o viziune profetică a atacului împotriva lui Ioan Paul al II-lea în 1981, în Piața Sf. Petru din Roma.

Într-o altă zi de 13, iunie de data aceasta, același an, 1917, alături de alte 50 de persoane, copiii au fost văzuți din nou, îngenunchind lângă un măslin și vorbind cu cineva nevăzut. O lună mai târziu, deja zvonul se răspândise, strângându-se peste 4500 de credincioşi, gata să vadă cu ochii lor miracolul care se înfăptuise - apariţia FECIOAREI MARIA.

70.000 de oameni s-au strâns să vadă minunea. Soarele a apărut pe cer sub forma unui disc. Ce a urmat?

Lucia dos Santos, singura care o putea auzi pe "DOAMNA DIN LUMINĂ", a spus că aceasta ar fi promis un miracol, pe data de 13 octombrie 1917, ultima dată când avea să se arate. Aproape 70.000 de oameni s-au strâns atunci.

Pe o vreme ploioasă, mulţimea aştepta nerăbdătoare. Ploaia ar fi încetat subit, iar norii grei s-ar fi risipit în câteva clipe. Din spusele celor prezenţi, soarele a apărut pe cer sub forma unui disc argintiu, care a început să se rotească rapid, proiectând fascicule intense policrome, timp de zece minute. 

Miracolul de la Fatima desființat? Nimeni nu a putut explica vreodată cum, uzi fiind din cap până în picioare, curioșii strânși laolaltă și-au uscat hainele de pe ei ca prin minune

De-a lungul timpului, mulți au fost cei care au încercat să destrame mitul MIRACOLULUI DE LA FATIMA, afirmând că cei peste 70.000 de oameni și-au imaginat totul. Bineînțeles, nimeni nu a putut explica vreodată cum, uzi fiind din cap până în picioare, curioșii strânși laolaltă și-au uscat hainele de pe ei ca prin minune. 

Cert este că, de atunci, FATIMA a devenit, un important loc de pelerinaj. Se spune că FECIOARA MARIA a prevestit, în acea perioadă, mai multe evenimente importante ale secolului al XX-lea, printre care sfârșitul Primului Război Mondial și tentativa de asasinat asupra Papei Ioan Paul al-II-lea, din 13 mai 1981.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe