Antena Căutare

Video. 149 de lămpi, 16 metri şi temperaturi de până la 3.000 de grade Celsius! Nemţii au lansat cel mai are SOARE artificial! Consumă în câteva ore cât o casă într-un an

Savanții germani au creat ”cel mai mare soare artificial din lume” – o sursă de lumină intensivă cu ajutorul căreia este planificată producerea combustibilului ecologic pur

Savanții germani au creat ”cel mai mare soare artificial din lume” – o sursă de lumină intensivă cu ajutorul căreia este planificată producerea combustibilului ecologic pur

Soarele artificial, sau Synlight, aşa cum a fost numit de savanţi, este localizat în Jülich, Germania, şi foloseşte 149 de lămpi de xenon pentru a recrea lumina Soarelui într-un singur punct, vaporizând apa pentru a crea hidrogen liber.

Synlight are o înălţime de 14 metri şi o lăţime de 16 metri şi poate produce temperaturi până la 3.000 de grade Celsius, concentrate pe un spaţiu restrâns de 20X20 cm.

Testul efectuat a durat 15-20 de minute şi a produs o cantitate infimă de hidrogen, dar teoretic poate fi lăsat pornit chiar şi pentru o zi. Desigur, experimentul are şi riscuri: dacă cineva ar intra în camera în timp ce Synlight funcţionează, ar arde instant.

Soarele artificial produce de 10.000 de ori intensitatea radiaţiei solare pe Pământ, iar spectrul radiaţiei UV este similar cu cel al Soarelui.

De asemenea, este important de precizat ca Synlight consumă cantitatea de electricitate în patru ore cât consumă o casă cu patru persoane pe durata unui an.

GALERIE FOTO. Pepenele de Dăbuleni vs pepenele de Hokkaido: japonezii duc harbuji pătrați sau în formă de piramidă cadou... Și-a adus copilul pe lume, cu riscul de a nu-l mai vedea niciodată. O femeie a născut, după ce a intrat în comă: "C...
Cum te afectează echinocțiul de primăvară, în funcție de zodie
Lumina zilei care își face mai mult simțită prezența și vreme caldă sunt semne evidente...
Horoscopul zilei de 25 martie 2023. Taurii trebuie să aibă mai multă grijă de ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 25 martie 2023 spune că Taurii trebuie să aibă mai multă grijă de ei și...
Parteneri
Prăjitură cu cremă de mac și crumble. Un deliciu garantat
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x