Savanții germani au creat ”cel mai mare soare artificial din lume” – o sursă de lumină intensivă cu ajutorul căreia este planificată producerea combustibilului ecologic pur
Soarele artificial, sau Synlight, aşa cum a fost numit de savanţi, este localizat în Jülich, Germania, şi foloseşte 149 de lămpi de xenon pentru a recrea lumina Soarelui într-un singur punct, vaporizând apa pentru a crea hidrogen liber.
Synlight are o înălţime de 14 metri şi o lăţime de 16 metri şi poate produce temperaturi până la 3.000 de grade Celsius, concentrate pe un spaţiu restrâns de 20X20 cm.
Testul efectuat a durat 15-20 de minute şi a produs o cantitate infimă de hidrogen, dar teoretic poate fi lăsat pornit chiar şi pentru o zi. Desigur, experimentul are şi riscuri: dacă cineva ar intra în camera în timp ce Synlight funcţionează, ar arde instant.
Soarele artificial produce de 10.000 de ori intensitatea radiaţiei solare pe Pământ, iar spectrul radiaţiei UV este similar cu cel al Soarelui.
De asemenea, este important de precizat ca Synlight consumă cantitatea de electricitate în patru ore cât consumă o casă cu patru persoane pe durata unui an.
GALERIE FOTO. Pepenele de Dăbuleni vs pepenele de Hokkaido: japonezii duc harbuji pătrați sau în formă de piramidă cadou... Și-a adus copilul pe lume, cu riscul de a nu-l mai vedea niciodată. O femeie a născut, după ce a intrat în comă: "C...