Antena Căutare

VIDEO! Cunoaste-l pe Dumitru Sofronea, cojocarul regelui

Tatal lui a facut cojoace si pieptare pentru boieri si chiar pentru Regele Mihai! El duce mai departe traditia si meseria. Si nu se poate plange: are clienti care de care mai alesi! Arta cu care Dumitru Sofronea coase cojoacele i-a adus atat faima cat si bani. Nu lasa priceperea sa se piarda. Fetele lui vor duce mai departe traditia.



A invatat arta de la tatal sau iar pieptarele facute de familia Sofronea au ajuns faimoase dupa ce chiar Regele Mihai i-a fost client. Intai a fost la expozitie, la Muzeul satului, apoi a mers in Parcul Carol.

Iar fiul batranului mester Sofronea a dus mestesugul mai departe, cu acelasi talent. Asa ca pieptarele si cojoacele lor sunt cautate nu doar de mai marii tarii, dar si de cei din afara.

Statul roman i-a recunoscut priceperea lui Dumitru Sofonea si i-a acordat titlul de "tezaur popular viu". Dumitru Sofonea spune ca va continua sa lucreze cat va trai iar arta lui va fi dusa mai departe de fiicele sale.

VIDEO! Cunoaste-l pe Smoke, cel mai urecheat puscas marin!... Sambata aceasta vor muri milioane de oameni, spune un american...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x