Antena Căutare

Nu ai ştiut niciodată că mănânci aşa ceva! Conserva care costă numai 2 lei, dar poate afecta grav organismul

Conservele de carne au ridicat mereu suspiciuni atât din punct de vedere al termenului de valabilitate cât şi al ingredientelor din care sunt făcute.

Conservele de carne au ridicat mereu suspiciuni atât din punct de vedere al termenului de valabilitate cât şi al ingredientelor din care sunt făcute.

"Lunch Meat" este o conservă adusă din import cu un preţ mai mult decât atrăgător. Mulţi oameni o cumpără deoarece costă numai doi lei, însă nu toată lumea ştie ce conţine şi cât de periculoasă este pentru sănătate. Conserva conţine 23% carne de porc, 20% carne de pui separată mecanic şi şorici, iar restul stabilizatori şi amidon.

Conserva conţine şi o serie de "E"-uri foarte nocive: unul este "E141" sau fosfat diamidon, care este un agent artificial de îngroşare, glazurant. Nu se recomandă consumul frecvent al acestei substanţe, iar efectele adverse diferă în funcţie de cantitate şi regularitatea consumului produselor alimentare în care este introdus. Un alt "E" este E 451 (i)- Trifosfat pentasodic. Acest aditiv nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici, iar doza zilnică admisă pentru consumul uman este de până la 70 miligrame pe Kilogram corp.

Studiile arată că aceste E-uri pot provoca boli ale stomacului şi colonului, iar cantitatea ridicată de sare poate afecta inima, provocând boli cardiovasculare.

"Consumate frecvent, aceste produse pot afecta organismul uman. Ar trebui evitat cât de mult posibil consumul conservelor, de orice fel. Pentru ca termenul de valabilitate să fie cât mai mare, producătorii adaugă o cantitate mare de sare şi conservanţi. Copii şi femeile însărcinate ar trebui să consume foarte rar astfel de produse. Pentru că o conservă să fie de calitate, trebuie să aibă un procent cât mai mare de carne, de peste 75 la sută şi cât mai puţini aditivi", spun specialiştii în alimentaţie.

Se schimbă legea RCA! Cum sunt afectaţi şoferii de noile norme... Problema care a înnebunit Internetul! Răspunsul unei blonde care a devenit viral...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x