Corneliu Vadim Tudor este fondatorul Partidului România Mare, care a intrat la alegerile din 1992 în Parlamentul României, și al publicațiilor afiliate, România Mare și Tricolorul.
A fost senator de București în Parlamentul României în perioada 1992-2008, ales cu o majoritate de voturi. În legislatura 2004-2008, Corneliu Vadim Tudor a inițiat 33 de propuneri legislative și 9 moțiuni.
A fost inițiatorul și finanțatorul programului umanitar săptămânal, „Cina Creștină”, dedicat oamenilor săraci și în vârstă. A oferit sprijin financiar unui mare număr de biserici, școli, muzee, situri arheologice, și a oferit premii și donații unui important număr de copii și studenți.
Candidat la președinția României
Acesta a candidat la alegerile prezidențiale din 1996, clasându-se pe locul 5 din 16 candidați. La alegerile prezidențiale din 2000 a ajuns în turul doi, unde a obținut 33,17% din voturi. În 2004, a candidat la președinția României și a obținut 12,57% din voturi. La alegerile prezidențiale din 6 noiembrie 2009, lista PRM pe care a candidat a obținut votul a numai 540.380 români, adică 5,56% dintre votanți.
De asemenea, Vadim era un iubitor de animale și pe deasupra și scriitor de poezii. Ceea ce multă lume nu știe este că, Vadim Tudor, a scris una dintre cele mai emoționante melodii românești interpretate de Mirabela Dauer, Savoy, Marian Nistor și Delia, „Mulțumesc, iubită mamă”
A înființat revistele România Mare, în care a continuat politica revistei scriitorului Eugen Barbu, Săptămîna (culturală a capitalei), considerată de mulți critici literari o oficină a Securității, prin care, în anii '70-'80, erau puse în circulație informații provenite din arhivele acestei instituții și erau utilizate pentru șantaj politic și pentru contracararea postului Radio Europa Liberă în cadrul proiectului zis Melița și eterul.
A publicat 14 volume de poezie și proză, unul din ele, intitulat „Saturnalii”, fiind interzis și retras de pe piață în anul 1984, scriitorul fiind interzis de două ori de regimul comunist.
Este autorul a patru scenarii pentru teatru radiofonic și a debutat pe scena spectacolelor de teatru la Teatrul Tănase, în 5 decembrie 1989, cu comedia „Toată lumea se pricepe la fotbal”.
Vadim Tudor a fost dat în judecată de mai multe ori pentru insultă și calomnie, după publicarea pamfletelor apărute fie sub semnătura sa, fie sub pseudonimul Alcibiade, în revistele România Mare și Politica.
Poetul și politicianul Corneliu Vadim Tudor s-a stins din viață în data de 14 septembrie 2015. Avea 65 de ani. Moartea lui a venit ca un trăznet, cu atât mai mult cu cât politicianul era mereu în vervă. Cu toate acestea, dacă Corneliu Vadim Tudor, care și-a prevestit moartea după cum a declarat una dintre ficele sale, nu ar fi făcut o greșeală în ceea ce privește regimul de viață ar mai fi trăit și acum. „Tribunul” suferea de diabet, dar s-a încăpățânat să nu țină tratamentul specific acestei boli.
Urmărește mai jos momentele celebre cu Vadim Tudor
(sursa: wikipedia)
Alegeri Prezidențiale 2019 Diaspora. Cum votezi dacă te afli în țări ca Spania, Italia, Anglia și Germania. Tot ce trebu... Orban: Cred că o să fac febră musculară de la semnat decizii de demitere...