Anisie mai spune că o alt prioritate o reprezintă procesul de formare a cadrelor didactice.
„Se impune ca formulele de finanţare să fie transparente şi echitabile, iar efectul aplicării acestora să garanteze accesul fiecărui copil sau tânăr la educaţie.. (...) Este necesară crearea unui mecanism eficient pentru a monitoriza alocările bugetare către sectorul educaţional la nivel local”, a afirmat ministrul Educaţiei, în discursul ţinut în cadrul Conferinţei „România Educată - politici publice şi coordonarea surselor de finanţare”.
Ministrul Educaţiei a afirmat, de asemenea, că una dintre direcţiile majore ale ministerului o reprezintă dezvoltarea învăţământului profesional.
„Una dintre rutele de formare iniţială pe care ne dorim să o dezvoltăm este sistemul de învăţământ profesional dual. Se impune ca această rută să fie finanţată corespunzător şi să investim în infrastructura necesară. Este important ca oferta de formare profesională să fie direct corelată cu cerinţele pieţei muncii. Urmărim ca în următorul cadru financiar multianual să sprijinim dezvoltarea de noi calificări în domenii precum inteligenţa artificială sau robotica, domenii care susţin dezvoltarea sustenabilă a societăţii actuale”, a mai spus Monica Anisie.
Aceasta a adăugat că una dintre priorităţile sale este procesul de formare a cadrelor didactice.
Anisie spune că ministerul de resort este „obligat” să asigure dotarea laboratoarelor pentru dezvoltarea unor domenii precum robotica.
„Cred că putem construi împreună o şcoală care să ofere resurse de învăţare şi cadre didactice motivate prin asumarea rolului complex al profesiei alese” a spus Anisie.
Sursa : news.ro
CSM a aprobat încetarea delegării procurorului Marius Bulancea în funcţia de procuror-şef al Secţiei de combatere a infr... PNL Iaşi contestă ideea înfiinţării de către primărie a unui club sportiv municipal: Chirica vrea să copieze modelul pat...