Antena Căutare

Antonescu: Opozitia ar trebui sa intre in greva generala si sa-si dea demisia din Parlament

Solutie radicala propusa de liberali, pentru rasturnarea Guvernului. Liderul PNL, Crin Antonescu a declarat in emisiunea Subiectiv de la Antena 3 ca Opozitia ar trebui sa intre in greva generala si sa-si dea demisia din Parlament. Asa se va ajunge la alegeri anticipate. Deocamdata, greva este o optiune pentru sindicalisti.

"Ce se intampla, de pilda, daca are loc o greva generala, insotita de o demisie in bloc a Opozitiei din Parlament? Sigur, Constitutia spune: se organizeaza alegeri anticipate pe colegiile alea. Dar ce se intampla daca nici noi, nici PSD-ul, nici PC-ul nu trimitem candidati si practic plecam din Parlamentul Romaniei?"


Nici macar sindicalistii nu mai cred insa in efectele grevei generale. Legea in Romania acum face in asa fel incat restrictioneaza dreptul la greva generala. "Singurul lucru care se poate face, dar asta necesita un efort foarte mare din partea noastra, este de a ne convinge membrii de sindicat sa opreasca voluntar lucrul, deci sa ne asumam niste zile in care nu ne primim drepturile salariale si consideram ca o forma de lucru impotriva acestui Guvern", explica Dumitru Costin, liderul BNS.

Sindicalistii si-au propus ca in fiecare zi de luni, sa opreasca lucrul voluntar, in semn de protest fata de masurile de austeritate luate de Guvern.

Citeste si Jurnalul!

Foto: Intactimages

Ponta: Cel putin 10 indivizi mi-au promis ca voteaza pentru motiune dar nu au facut-o... UPDATE! Guvernul isi asuma raspunderea pe Legea Educatiei. Opozitia a parasit sala de plen...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x