Antena Căutare

Crin Antonescu: PDL e un ciuruc de partid

Crin Antonescu, presedintele PNL a vorbit in plenul Parlamentului in cadrul dezbaterii motiunii de cenzura. Co-presedintele USL a atacat discursul premierului Ungureanu si lipsa din plen a parlamentarilor PDL.

"Ne-ati prezentat, domnule prim-ministru, perimetre, adancimi de puturi, hotarari de Guvern din 2004. Nu despre asta e vorba. Noi, cei din PNL, credem ca atunci cand e vorba de privatizari care presupun resurse naturale ale Romaniei, trebuie sa avem transparenta, studii serioase din surse serioase, dezbateri publice, o dezbatere in Parlament si trebuie sa integram fiecare privatizare intr-o strategie de dezvoltare economica a acestei tari, daca o avem. De aceea trebuie sa plecati."
"Guvernul dumneavostra a facut la vedere cea mai partizana alocare de fonduri pentru un partid. Pentru asta trebuie sa plecati."

"Este jenant sa ne spuneti povesti despre nationalism si patriotism luminat de la inceputul anilor '90. Nimeni dintre noi nu a negat niciodata dreptul minoritatilor la identitate lingvistica si culturala. PSD si PNL au guvernat impreuna cu UDMR si au facut lucruri findamentale pentru minoritatea maghiara. PNL nu va accepta niciodata ideea ca limba romana nu mai este singura limba oficiala in statul roman. Facem facultati in cate limbi vreti, dar statul roman, cat timp exista, cat nu l-ati dus acasa in Modrogan, statul are obligatia sa dea dreptul oricarui cetatean sa mearga la medic si sa vorbeasca limba oficiala - limba romana."

"Dumneavoastra, intr-un mod deplasat, ca sa nu zic obraznic, l-ati trimis la scoala pe unul din liderii opozitiei. Exista in mod evident, domnule prim ministru, scoli pe care nu le-ati facut sau pe care le-ati facut prost: originea adevarata a democratiei e la cetateni, nu la telefon. Dumneavoastra i-ati spus domnului Cristoiu: . Si telefonul era la Basescu. Dati-va telefoane, dar intelegeti ca asta nu este sursa legitima a puterii. Puterea dumneavostra este de la telefon, nu de la popor. De aceea trebuie sa plecati. Un prim ministru nu executa ordine, ci ia decizii. Si poate ne spuneti, macar la plecare, ale cui ordine le executati, in afara acelui om care v-a dat telefon la inceputul lumii."

Foto: Intact Images

Udrea: Sigur motiunea NU va trece. Nu am tinut pe nimeni ascuns in camera... Ponta despre Basescu si Ungureanu: Securistii intre ei au preocupari comune...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x