Pentru a putea beneficia de pensie de serviciu/specială, Avocatul Poporului trebuie să aibă un stagiu minim de cotizare la sistemul public de pensii de 15 ani, conform art. 2 lit. c) şi art. 53 alin. (2) din Legea nr. 263/2010, au precizat, marţi, reprezentanţii instituţiei, într-un comunicat de presă.
"Avocatul Poporului în funcţie, doamna Renate Weber, NU îndeplineşte condiţiile prevăzute de legea sistemului unitar de pensii publice, pe considerentul că nu are un stagiu de cotizare de 15 ani la sistemul public de pensii. Doamna Renate Weber, în calitate de avocat în Baroul Bucureşti, a contribuit la constituirea fondurilor de pensii din cadrul Casei de Asigurări a Avocaţilor. Prin urmare, doamna Renate Weber este exclusiv beneficiara unei pensii plătite din fondurile Casei de Asigurări a Avocaţilor (instituţie de drept privat)", scrie în comunicat.
Conform aceleiaşi surse, în aceste condiţii, orice alte prevederi speciale referitoare la dreptul de pensie al lui Renate Weber sunt inaplicabile.
PNL a depus luni, la conducerile celor două Camere ale Parlamentului, solicitarea de sesizare pentru convocarea Comisiilor juridice în vederea revocării lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului, considerând că aceasta, prin acţiunile sale, şi-a depăşit competenţele legale.
Liberalii îi mai impută lui Weber ”existenţa unui grav conflict de interese generat de acţiunea Avocatului Poporului în sprijinul blocării intrării în vigoare” a legii de impozitare a pensiilor speciale, în condiţiile în care Avocatul Poporului este beneficiar al pensiei de serviciu şi deci vizat direct de lege.
Sursa : news.ro
Ce se va întâmpla cu dublarea alocațiilor copiilor. Ludovic Orban, anunț de ultimă oră! „Am decis!”... Klaus Iohannis cere două măsuri urgente, în România! Apel de ultimă oră, către români! „Este obligatoriu să aibă loc acu...