Antena Căutare

„Baronii Puterii“ si-au propulsat familiile in afaceri cu bani publici

Politicienii democrat-liberali care iau decizii in fiecare zi pentru Romania sunt arhitectii unor increngaturi de afaceri duse dincolo de limita legii si fara pic de moralitate. A lucra la stat si a face business cu banii publici este la ordinea zilei, la fel cum se poate spune si despre praduirea fostelor fabrici in scopul de a vinde activele. Acesta este tabloul in care se deruleaza deciziile unor oameni politici neancorati in realitatile cotidiene pentru care banii dumneavoastra devin banii lor.

Domnul ESCU de la Popescu


Florin Popescu, vicepresedintele PDL si presedintele Consiliului Judetean Dambovita, s-a inavutit din afaceri derulate cu bani publici, desi nu gaseste probleme de moralitate in asta.

Afacerea Procor SA a pornit de la o firma de apartament si a ajuns un SA, dar marea dezvoltare a businessului de familie s-a derulat in special pe seama celor care l-au ales deputat in 2004 pe listele Aliantei DA. Florin Popescu a profitat din plin de OG7/2006, iar firma Procor SA a castigat lucrari in judetul Dambovita in comunele Glodeni, Visinesti si Bezdead.

Florin Popescu a renuntat de mai bine de un an la firma Procor, pe sistemul brevetat de Elena Udrea, dar afacerile acestei societati cu Consiliul Judetean Dambovita continua, iar in declaratia de avere a acestuia se arata cum actionarii i-au platit contravaloarea actiunilor de 124.240 de lei dupa ce au primit lucrari de la Consiliul Judetean si de la primariile din judet.
Ca o paranteza ar fi de completat ca Florin Popescu inca mai are timp de business si detine actiuni la Biandra Trading si Laminorul SA.

Sulfina Barbu, iesire de senzatie din „mediul de afaceri"

Un alt politician de rasunet al PDL este deputatul Sulfina Barbu, presedintele organizatiei de femei, care a renuntat la participarea in firma KVB Economic in 28 aprilie 2009 dupa ce a incheiat contracte banoase cu autoritatile locale sau care erau sub controlul institutiilor pe care le conducea.

Foarte interesanta pentru Agentia Nationala de Integritate ar putea fi renuntarea Sulfinei Barbu la afacere, avand in vedere ca aceasta i-a adus un salariu de 245.996 de lei si venituri din cedarea drepturilor de proprietate inte¬lectuala de 150.000 de lei.

La acestea se adauga dividende in valoare de 68.040 de lei. Cele 27 de procente din firma au fost cedate inexplicabil la valoare nominala pentru suma de 24.000 de lei in favoarea avocatului Emil Vladimir Visoianu...

Tot articolul, in FINANCIARUL

Adrian Nastase implineste astazi 60 de ani... Razboi surd Anastase-Opozitie: PNL si PSD au boicotat sedinta conducerii Camerei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x