Antena Căutare

Basescu ataca CCR: "O institutie penibila"

Traian Basescu sustine ca au fost probleme serioase in discutiile cu partenerii externi legate de "credibilitatea si predictibilitatea" deciziilor institutiilor juridice ale Romaniei. Potrivit presedintelui, acestea au interferat "masiv" politica economica a Guvernului.

"Am avut probleme extrem de serioase in discutiile cu FMI, UE si Banca Mondiala legate de credibilitatea si predictibilitatea deciziilor institutiilor juridice ale Romaniei, care adesea fara justificare si temei constitutional sau legal au interferat masiv politica economica a Guvernului", a spus presedintele Traian Basescu, la Conferinta "Parteneriat pentru crestere economica in 2011", a spus Basescu.

Potrivit sefului statului, faptul ca s-au luat decizii extrem de importante nu pe criterii constitutionale, ci pe criterii de oportunitate "pune Romania intr-o situtie exterem de dificila".

"Aici cred ca este evident pentru oricine cat de penibila poate fi o institutie a statului roman care spune, da, facem pensiile dupa contributie, dar la o sigura categorie nu, cea in care sunt si eu. Sau, da, ar fi buna Legea educatiei, dar sa afectezi profesorii... pai si noi cativa suntem profesori", a mai spus Basescu.

Bashar al-Assad: Omar Hayssam e inchis in Siria. Dupa ce isi ispaseste condamnarea, discutam... Basescu: Franta, Olanda si Germania nu se opun intrarii Romaniei in Schengen...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x