Antena Căutare

Basescu despre arestarea primarului Clujului: Existau informatii de 6 luni. Si Emil Boc stia de aceste lucruri

Presedintele Traian Basescu a declarat in legatura cu arestarea primarului municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, pentru fapte de coruptie, ca de sase luni existau "informatii ca ceva ar fi in neregula acolo" si "in mod categoric, si Emil Boc stia de aceste informatii".

"Nu ma asteptam sa fie acolo cazuri de coruptie. Informatii ca ceva ar fi in neregula acolo sunt de sase luni. In mod categoric, si Emil Boc stia de aceste informatii",


Acesta a explicat insa ca "sunt functii si functii", "daca e vorba de un secretar de stat, ministrul primeste informatii de la serviciile de informatii legate de activitati ilegale sau neconforme, iar ministrii cer schimbarea, dar un primar nu poti sa-l schimbi".

Totodata, cu privire la relatia de prietenie dintre premierul Emil Boc si primarul Sorin Apostul, presedintele a spus ca nu i se poate "pune in spate respopnsabilitatea pentru ce a facut un prieten al meu cu care nu stau zi de zi. Apostu e acolo, Emil Boc e aici, si numai de Apostu nu-i arde lui Boc, la cate a avut pe cap".

In schimb, seful statului a sustinut ca "mai sunt si altii" suspectati de acte de coruptie. "Si va asigur ca nu-i arde nimeni. Destui, si nu doar de la PDL. E vorba in mod deosebit de administratia locala, unde li se pare ca daca au un contract trebuie sa aiba si ei partea lor din contract. De unde pana unde, nu-mi dau seama...", a aratat Basescu.

Cristian Tudor Popescu, despre arestarea lui Sorin Apostu de catre DNA

"Cred ca actiunile DNA-ului sunt independente de puterea actuala. DNA-ul este independent, nu in totalitate, dar intr-o buna masura. Arestarea lui Sorin Apostu reprezinta o lovitura de imagine de proportii data puterii. Pentru ca a fost garantat acolo de predecesorul sau Emil Boc", a incheiat jurnalistul.




Basescu, despre excluderea lui Geoana: Nu am vazut prostie mai mare... Basescu: Noile guverne din Grecia si Italia reprezinta solutia disperarii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x