Basescu despre Bechtel: Un contract nefericit. Ambii parteneri au vrut sa fure

Presedintele Traian Basescu a declarat duminica, la o emisiune televizata, ca relatia cu Bechtel a fost „un contract nefericit” si a adaugat ca este posibil ca afirmatia pe care a facut-o la ambasada Romaniei la Washington sa fi fost "prea dura”.


Presedintele a tinut, de asemenea, sa sublinieze aportul ambasadorului SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, in negocierea cu Bechtel.

"Aici as vrea sa mentionez aportul extraordinar in mijlocirea dialogului si in iesirea de pe pozitii de forta a Bechtel a ambasadorului Statelor Unite, care a mediat discutia intre Ministerul Transporturilor si Bechtel", a declarat Traian Basescu.

Presedintele a spus ca relatia partii romane cu firma Bechtel a fost un "contract nefericit".

"Construiam cea mai scumpa autostrada din lume intr-un contract in care ambii parteneri au vrut sa fure. Un contract care s-a atribuit fara licitatie si un contract care ne-a dus la niste preturi exorbitante. Recomandarea Bancii Mondiale ar fi trebuit sa fie: Atentie, stat roman, ca noi lucram cu voi de vreo 20 de ani, nu faceti acest contract, ca a fost public si atunci Banca Mondiala a tacut si acum vine sa dea oarecare lectii, imi pare rau. Banca a tacut si Fondul a tacut si BEI a tacut si BERD a tacut", a spus Basescu.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages

Parteneri
Sufleu de vanilie. Un delicios desert din bucătăria franțuzească
Pentru momentele de răsfăț culinar sau pentru evenimentele speciale din viața ta, îți oferim o rețetă de sufleu de vanilie, inspirată din bucătăria franțuzească. Este un desert fin și delicat, cu textură aerată și aromă plăcută de vanilie.
Catine.ro
Ultimele știri