Antena Căutare

Basescu: "In caz de conflict cu Iranul, Romania va fi un aliat fidel al Israelului"

"Basescu este considerat unul dintre cei mai responsabili presedinti ai momentului. Cand spune da, este da, cand spune nu, este nu" a declarat presedintele israelian Shimon Peres, la finalul discutiilor de la Cotroceni.



"Am fost miscat ca atunci cand am pierdut pilotii, presedintele si-a pus deoparte propria agenda pentru a se ocupa personal de acest lucru, astfel incat soldatii cazuti sa se intoarca in Israel. Nu a fost una din atributiile presedintelui, ci expresia unei inalte umanitati" a declarat Peres.

Cei doi presedinti au abordat problema inarmarii Iranului. Potrivit presedintelui Basescu, Romania sustine fara rezerva aplicarea ultimei rezolutii a consiliului de securitate ONU care prevede aplicarea de sanctiuni iranului. "Plecam de la principiul dreptului fiecarui stat de a folosi energia nucleara in scopuri civile, dar nu credem ca Iranul ar trebui sa detina armanent nuclear" a declarat presedintele.

Intrebat daca Romania va pune la dispozitie Israelului spatiul aerian si bazele militare in cazul izbucnirii unui conflict armat cu Iranul, Basescu a declarat ca desi diplomatia este solutia pentru rezolvarea diferendurilor Iranului cu lumea, in cazul unui conflict, Romania va fi un aliat fidel al NATO si al Israelului.

Foto: Hepta

Guvernul a aprobat desfiintarea a 4000 de posturi din invatamant... Opozitia vrea reducerea TVA la alimentele de baza...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x