Antena Căutare

Boc: Am luat decizia de a-l revoca din functie pe ministrul de Externe, Teodor Baconschi

Emil Boc a vorbit astazi de la Tribuna Parlamentului Romaniei, laudand stabilitatea tarii si anuntand revocarea lui Teodor Baconschi, din functie de ministru de Externe.

UPDATE! Conform unor surse Cristian Diaconescu l-ar putea inlocui pe Teodor Baconschi in postul de ministrul de Externe.

Principalele declaratii ale lui Emil Boc

Traim vremuri speciale, deosebite in lume in Europa si in Romania. Criza economica mondiala necrutatoare a afectat si afecteaza viata a milioane de oameni. Suntem in mijlocul unei crize fara precedent dupa al II-lea razboi mondial. Nimeni nu stie cand se va incheia aceasta criza. A inceput in 2008 cu o criza imobiliara, s-a transformat intr-o criza suverna bancara si acum se refera la datoriile statelor.

Ratingul de tara a 9 tari a fost afectat in mod negativ. A fost afectata si stabilitatea tarilor. Tari importante europene sunt in pragul colapsului european.

Romania vine dupa 3 ani de criza economica severa, in care oamenii au fost nevoiti sa suporte masuri dure de austeritate. Am gasit in 2008 tara intr-o criza economica pe care foarte putini le-au putut intui atunci si era un stat nereformat in multe privinte. Romanii era in 2008 ca o casa care arata bine pe dinafara, dar statea se prabuseasca. Ne intrebam cum de rezista. Am fost nevoiti sa luam masuri de limitare a cheltuielilor, dar pe de alta parte de a reforma si alte domenii ale statului. Astazi se demonstreaza ca masurile pe care le-am luat pentru a salva Romania de la colaps sunt bune. Romania este stabila si astfel am reusit sa avem criza economica.

Trebuie sa conservam stabilitatea castigata cu atata suferinta.

Fac apel la colegii din USL sa nu mearga la Parlamentul European, pentru a nu ne fi blocate fondurile europene. Sa stopeze orice demers care tine mai mult de vremurile fanariote.

Prezint scuze romanilor pentru stangaciile facute de colegii mei. Am luat decizia de a-l revoca din functie pe ministrul de Externe, Teodor Baconschi.


Ioan Oltean a cerut scuze protestatarilor pentru jignirile aduse de catre colegii sai de partid. Reactia secretarului general al PDL a venit dupa ce Teodor Baconschi a criticat protestele si huliganii din centrul Capitalei.


Foto: Intact Images

Ion Iliescu: Exista alternativa la PDL, dar trebuie sa fie mai convingatoare... Ponta: Singura nenorocire este sa ramaneti aici lipiti de scaune in timp ce oamenii va vor afara...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x