Antena Căutare

Boc, catre afaceristii chinezi: Guvernul roman nu va lua masuri populiste in 2012

Emil Boc i-a avertizat pe oamenii de afaceri chinezi si romani ca Executivul de la Bucuresti nu va lua masuri populiste in 2012, an in care vor avea loc alegeri locale si parlamentare.



La forumul de afaceri romano-chinez, desfasurat la Camera de Comert a Chinei, Boc a dat asigurari cu privire la prudenta politicilor fiscale si bugetare, precum si angajamentului executivului de a nu permite derapaje bugetare in anii electorali.

Boc le cere chinezilor sa investeasca in Romania

Veniti sa investiti in Romania - le-a cerut premierul Emil Boc oamenilor de afaceri chinezi. Aflat in vizita oficiala in China, prim-ministrul le-a vorbit o ora investitorilor chinezi despre costurile scazute cu forta de munca, dar si despre masurile de austeritate luate in Romania pana acum.

"Romania poate fi partenerul Chinei in Europa, o poarta de intrare a Chinei spre Europa, prin potentialul pe care tara noastra il ofera din toate punctele de vedere. Tara noastra ofera scheme de ajutor de stat firmelor care aduc investitii si creeaza locuri de munca, iar acest nivel al ajutorului de stat depinde foarte mult de valoarea investitiei si de numarul locurilor de munca nou-create in Romania", a declarat, luni, premierul Emil Boc.

Romania vrea banii chinezilor pentru construirea reactoarelor III si IV de la Cernavoda, pentru autostrada Sibiu-Pitesti, centura mare a Capitalei, canalul Dunare-Bucuresti, metroul de la Bragadiru la Voluntari.

Oamenilor de afaceri chinezi nu le-a luat mult timp sa se imprieteneasca cu romanii si nici sa gaseasca domenii si locuri atractive in Romania.

"Am inteles ca acolo, in Valea Jiului, exista centrale termice care folosesc carbune. Si am inteles ca daca vom ridica productia de carbune din Valea Jiului cu o noua tehnologie vom reusi sa producem materie prima pentru toate aceste termocentrale. Deja se afla in Romania delegatia firmei noastre", a declarat Zhu Zehu, directorul unei companii de tehnologie pentru minerit.

Romanii privesc deja optimisti spre chinezi.

"Suntem optimisti ca investitorii chinezi majori vor veni in Romania, ca sa stimuleze dezvoltarea noastra", a declarat Teodor Filipescu, reprezentantul unei firme romanesti de constructii.

Chinezii au ramas impresionati si de vinurile noastre.

"Noi vom investi in continuare in Romania, noi deja avem investitii in domeniul vinului si vom continua sa investim si in domeniul constructiilor de apartamente", a spus Liu Zheng, reprezentantul unei firme importatoare de vinuri.

Importatorul de vinuri s-a suparat totusi putin pe premier. Si-a dorit ca Emil Boc sa faca o fotografie cu ei, ca sa o arate celor carora le vinde vinul romanesc, dar prim-ministrul a plecat foarte repede de la forumul economic.

Schimburile comerciale ale celor doua tari au depasit 1,5 miliarde de dolari. Noi am exportat de 209 milioane de dolari si am importat de 1,3 miliarde de dolari. Stam mai bine la capitolul investitii. Oamenii de afaceri chinezi au deschis la noi aproape 10.000 de firme si au cheltuit aproape 400 de milioane de dolari.





Citeste si Antena3

Foto: Intact Images

Victor Ponta: "Udrea este substantiv comun pentru spaga bugetara"... Vezi cat cheltuie deputatii cu plata salariatilor din teritoriu!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x