Antena Căutare

Camera Deputatilor a adoptat pana la urma Legea ANI

Proiectul de lege privind Agentia Nationala de Integritate a fost adoptat miercuri seara de catre plenul Camerei Deputatilor, cu 183 de voturi "pentru", niciunul "impotriva" si 27 abtineri. In noul proiect insa, averile nu mai pot fi sechestrate.

In prima parte a zilei de miercuri, documentul nu a intrunit numarul necesar de voturi pentru a fi adoptat. In favoarea proiectului au votat initial 151 deputati, 2 voturi impotriva si 49 de abtineri. Fiind lege organica pentru a fi adoptata ar fi trebuit sa intruneasca cel putin 167 de voturi. Parlamentarii puterii PDL, UDMR, Independenti si minoritati au impreuna 187 de mandate.

Acum, Legea ANI va merge la Senat, care este si camera decizionala.

Conform Agerpres insa, la propunerea deputatului PDL Cristian Boureanu s-au eliminat din Legea ANI prevederile introduse de deputatii juristi referitoare la posibilitatea sechestrarii averilor ca masura asiguratorie impusa de Comisia de cercetare de pe langa Curtea de Apel. "Mie mi se pare o chestie de o gravitate deosebita, cu tot respectul pentru colegii nostri, pentru ministrul Justitiei, pentru toti cei care au lucrat la proiect", a declarat Boureanu.

Presedintele Traian Basescu ceruse luni, la consultarile politice de la Palatul Cotroceni, adoptarea proiectului de lege al Guvernului privind functionarea Agentiei Nationale de Integritate in 10 zile la Parlament.

Ponta, nedorit de socrul Sarbu ca ginere, superstitios, dar cu ambitii prezidentiale... Ponta e populist: Prefectura nu poate decide impotriva legii de eutanasierea cainilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x