Antena Căutare

CCR: Revocarea Avocatului Poporului, constitutionala

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a decis ca revocarea Avocatului Poporului, Gheorghe Iancu, este constitutionala. Astfel, Curtea a respins sesizarea PDL facuta in acest sens.

Plenul Curtii a luat in discutie sesizarea de neconstitutionalitate formulata de 58 de deputati apartinand Grupului parlamentar al Partidului Democrat Liberal referitoare la Hotararea Parlamentului pentru revocarea lui Gheorghe Iancu din functia de Avocat al Poporului. "In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, a respins ca inadmisibila sesizarea de neconstitutionalitate referitoare la Hotararea Parlamentului nr. 32 din 3 iulie 2012 pentru revocarea domnului Gheorghe Iancu din functia de Avocat al Poporului", se arata intr-un comunicat de presa al CC.

Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica Camerei Deputatilor si Senatului.

Gheorghe Iancu a fost revocat, pe 3 iulie de plenul Parlamentului, din functia de Avocat al Poporului, functia fiind preluata interimar de catre Valer Dorneanu. Revocarea a venit dupa ce USL l-a reclamat pentru incalcari repetate ale Constitutiei si legilor in vigoare. Pentru revocare au votat 236 de parlamentari.

"El Pais": Antonescu, presedintele interimar al Romaniei... MAI: Referendumul, organizat dupa Ordonanta Guvernului - Presedintele, demis cu majoritatea celor prezenti la vot...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x