Antena Căutare

Cioloş: Mi-ar fi plăcut ca Nicuşor Dan să fi discutat cu Vlad Voiculescu şi despre susţinerea pe care o negocia cu Orban. Este o „lovitură“ de imagine de care avea nevoie numai Ludovic Orban

Liderul PLUS Dacian Cioloş afirmă, după ce PNL a anunţat că îl susţine pe Nicuşor Dan la Primăria Capitalei, că i-ar fi plăcut ca Nicuşor Dan să fi discutat cu Vlad Voiculescu şi despre susţinerea pe care o negocia cu Orban, calificând gestul drept o „lovitură“ de imaginie de care avea nevoie numai Ludovic Orban. Cioloş îşi reafirmă convingerea că forţele reformatoare trebuie să aibă un candidat unic la Primăria Capitalei, un candidat care să pună capăt mandatului dezastruos al Gabrielei Firea, dar subliniază şi că Vlad Voiculescu a pus transparent pe masă un plan pentru transformarea Bucureştiului şi o echipă competentă care să-l poată implementa, iar orice înţelegere trebuie să păstreze acest proiect şi oamenii care i s-au alăturat”.

”Mi-ar fi plăcut ca Nicuşor Dan să fi discutat cu Vlad Voiculescu şi despre susţinerea pe care o negocia cu Ludovic Orban, aşa cum au discutat despre multe alte probleme, transparent, constructiv. Ar fi fost bine ca anunţul despre candidatul comun să fi fost unul făcut împreună de Alianţa USR PLUS, PNL, PMP şi mişcările civice care s-ar fi alăturat acestui proiect. Am văzut însă suficiente în politica românească ca să înţeleg tentaţia unei „lovituri“ de imagine şi calculele politice din spatele ei. O „lovitură“ de care, din punctul meu de vedere, avea nevoie numai Ludovic Orban”,scrie Cioloş pe Facebook, la o zi după ce Ludovic Orban a anunţat susţinerea PNL pentru Nicuşor Dan la Primăria Capitalei.

El subliniază că vrem să promovăm oameni noi şi curaţi în politică, ”dar dacă-i împingem în faţă folosind metehne vechi, care au dus politica la gradul actual de decredibilizare în societate, ne mai compromitem pentru câteva decenii”.

El îşi reafirmă convingerea că forţele reformatoare trebuie să aibă un candidat unic la Primăria Capitalei, un candidat care să pună capăt mandatului dezastruos al Gabrielei Firea.

”Voi crede în deschiderea recentă a PNL dacă va renunţa să racoleze pesedişti, aldişti şi alţi politicieni compromişi prin faptele lor, inamici ai democraţiei, din cauza cărora am ieşit în stradă în ultimii ani. Toată România are nevoie de un nou început, de liste curate cu oameni care nu sunt compromişi. Doar dacă se merge în această direcţie, PLUS va fi un partener constructiv şi deschis”, afirmă Cioloş.

”Dincolo de numele unui candidat sau altul, este esenţial să demonstrăm oamenilor că acel candidat vine cu un plan coerent, cu o echipă, cu proiecte, cu soluţii, astfel încât să reuşească să transforme Bucureştiul într-un oraş în care să-ţi fie drag să trăieşti. Vlad Voiculescu a pus transparent pe masă un asemenea plan şi o echipă competentă care să-l poată implementa. Orice înţelegere trebuie să păstreze acest proiect şi oamenii care i s-au alăturat”, conchide liderul PLUS.

Sursa : news.ro

Dan Barna se aştepta la consultări înainte de anunţarea miniştrilor: I-am fi spus domnului Cîţu că era firesc că avem oa... Şeful liberalilor din municipiul Iaşi: Modelul de la Bucureşti cu un candidat comun al dreptei este posibil şi la Iaşi. ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x