Antena Căutare

Crin Antonescu: "UDMR este o rusine pentru maghiarii din Romania"

Liderii Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania au devenit "pedelisti de etnie maghiara" si nu mai reprezinta minoritatea maghiara, considera co-presedintele USL, Crin Antonescu. Invitat in emisiunea "Vorbe grele" de la Antena 3, liderul liberal a mai aratat ca UDMR, pe care-l considera "un PDL jenant si rusinos", nu mai trebuie sa fie cooptat la putere.

"Acesti oameni care guverneaza astazi, impreuna cu domnul Basescu si domnul Boc, sunt niste pedelisti de etnie maghiara. Sunt o rusine pentru maghiarii din Romania, pe care nu-i mai reprezinta", a declarat presedintele PNL, Crin Antonescu.

In opinia acestuia, UDMR se face vinovata ca a ramas sa mearga pana la capat cu regimul PDL si ca a acceptat comasarea alegerilor in schimbul mentinerii actualei legi electorale si a renuntarii la ideea reducerii numarului de parlamentari.

Potrivit lui Antonescu, proiectul conceput de Ministerul Administratiei si Internelor condus de Traian Igas ar duce chiar la majorarea numarului de parlamentari, in ciuda declaratiilor facute de reprezentantii PDL. Iar pentru sustinerea lui Vasile Blaga pentru presedintia Senatului, pe functia ramasa vacanta dupa revocarea lui Mircea Geoana, la cererea PSD, UDMR ar fi primit "un ciubuc": Secretariatul General al Guvernului si, implicit, Regia Autonoma "Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat".

In ceea ce priveste PDL, liderul PNL a reiterat decizia de necolaborare cu democrat-liberalii, subliniind ca intentioneaza sa faca astfel incat "acest partid sa dispara de pe harta politica a Romaniei".

Foto: jurnalvirtual.ro

Vezi stema Romaniei la 1 decembrie 1918!... Crin Antonescu, despre comasarea alegerilor: Retragerea Opozitiei din Parlament e o solutie, dar n-ar duce nicaieri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x