Antena Căutare

Cum l-a trantit Legea educatiei pe Emil Boc

La 13 octombrie 2009, Guvernul si implicit premierul au fost demisi prin adoptarea unei motiuni de cenzura. Pentru caderea Cabinetului s-au pronuntat 258 de parlamentari, din 236 cat era nevoie. Alti 176 de parlamentari au votat impotriva. Este primul Guvern demis prin motiune de cenzura in ultimii 20 de ani. Membrii cabinetului Boc pot asigura interimatul timp de 45 de zile, in cazul in care nu va fi desemnat un alt Guvern. "Am pierdut o batalie, dar nu razboiul. Guvernul a cazut din cauza ca parlamentarii nu au vrut ca pensiile si privilegiile lor sa fie eliminate", a declarat Emil Boc dupa pierderea votului.

"Boc a fost un premier responsabil si a avut curajul sa isi asume reforme careia Romania ii era de mult tributara: Legea salarizarii, codurile din Justitie, Legea educatiei, Legea pensiilor", a declarat Traian Basescu dupa demiterea Guvernului.

Aceasta a fost stirea zilei, acum un an, la 13 octombrie 2009, cand Emil Boc a fost demis prin votul Parlamentului. Boc si-a asumat atunci raspunderea pe trei legi: Legea de restructurare a agentiilor guvernamentale, Legea Educatiei si cea a salarizarii unice, trei legi care au provocat multe dispute intre politicieni. Legea Educatiei a fost de departe cea mai disputata de liderii PSD si cei de la PD-L.

Emil Boc a anuntat ca nu intentioneaza sa-si asume raspunderea pe Codul Andronescu in forma sa actuala, desi chiar vicepremierul Dan Nica anunta acest lucru.

"Eu nu mai stau in aceasta functie pentru a face figuratie si pentru a sustine amanarile si intarzierile. Am avut rabdare cu toata lumea, toata disponibilitatea posibila, dar consider ca trebuie sa ajungem la decizii", a spus Boc la vremea respectiva.

Rezultatul este cunoscut: PSD a votat pentru motiunea de cenzura si guvernul a cazut. Interesant este ca aceeasi declaratie a fost repetata de Emil Boc si acum o luna, cand tocmai colega sa de guvern si de partid, Elena Udrea, ii cerea demisia din fruntea Executivului.

Tot articolul, in Jurnalul National

Lideri PE cer lui Geoana si Anastase scoaterea referirilor la presa din Strategia de aparare... Cosmarul lui Boc, la TVR ca la Antena 3 sau Realitatea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x