- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
”Miercuri, 06.11.2019, în dosarul nr. 231/57/2019 ce are ca obiect soluţionarea cererii de anulare act administrativ formulată de reclamantul Augustin Lazăr în contradictoriu cu pârâţii Ministerul Justiţiei şi ministrul justiţiei, Curtea de Apel Alba Iulia a admis excepţia inadmisibilităţii invocată de pârâţii Ministerul Justiţiei şi ministrul justiţiei şi în consecinţă, a respins ca inadmisibilă acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamantul Augustin Lazăr în contradictoriu cu pârâţii Ministerul Justiţiei şi ministrul justiţiei”, a transmis, mierucri, Curtea de Apel Alba, printr-un comunicat de presă.
Sursa citată a explicat că hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă, poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.
În sentinţă, magistraţii notează: ”Admite excepţia inadmisibilităţii invocată de pârâţii Ministerul Justiţiei şi ministrul justiţiei şi în consecinţă: Respinge, ca inadmisibilă acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamantul Augustin Lazăr în contradictoriu cu pârâţii Ministerul Justiţiei şi ministrul justiţiei cu sediul în Bucureşti, str. Apolodor nr. 17, sector 5. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la Grefa Curţii de Apel Alba Iulia. Pronunţată conform art. 396 alin. 2 din Cod de Procedură Civilă, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea Grefei, la data de 06 Noiembrie 2019”.
În 23.04.2019, la Curtea de Apel Alba Iulia a fost înregistrată, sub numărul de dosar 231/57/2019, cererea de chemare în judecată formulată prin apărător de către Augustin Lazăr în contradictoriu cu pârâţii Ministerul Justiţiei şi ministrul justiţiei, prin care reclamantul solicită anularea aceluiaşi act administrativ ce a făcut obiectul cererii de suspendare din dosarul 580/57/2018 (Raportul privind revocarea reclamantului din funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a actelor care au stat la baza acestuia).
”Prin cererea de chemare în judecată reclamantul solicită de asemenea obligarea Ministerului Justiţiei la plata unor daune morale în sumă de 1 leu şi publicarea pe site-ul Ministerului Justiţiei a unui comunicat având ca obiect scuze publice pentru prejudiciul moral adus prin emiterea raportului”, se mai rată în cpmunicatul de presă.
În 28.05.2019, Curtea de Apel Alba a transmis, printr-un comunicat, că în dosarul nr.580/57/2018, mafistraţii au admis excepţia lipsei de interes invocată de reclamant şi în consecinţă au respins, ca devenită lipsită de interes, cererea de suspendare a executării actului administrativ formulată de reclamantul Augustin Lazăr, în calitate de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie si Justiţie, în contradictoriu cu pârâţii Ministerul Justitiei si ministrul Justiţiei.
”Admite excepţia lipsei de interes invocată de reclamant şi în consecinţă: Respinge, ca devenită lipsită de interes, cererea de suspendare a executării actului administrativ formulată de reclamantul Augustin Lazăr, în calitate de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie si Justiţie, în contradictoriu cu pârâţii Ministerul Justitiei si ministrul justiţiei cu sediul în Bucureşti, str. Apolodor nr. 17, sector 5. Respinge ca nefondată cererea formulată de pârâtul Ministerul Justitiei de obligare a reclamantului la plata cheltuielilor de judecată. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la Grefa Curţii de Apel Alba Iulia. Pronunţată conform art. 396 alin. 2 din Cod de Procedură Civilă, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea Grefei, la data de 28 mai 2019”, se arată în sentinţa din luna mai.
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, în 19 aprilie, decretul pentru eliberarea din funcţia de procuror a lui Augustin Lazăr, care s-a pensionat începând cu data de 27 aprilie.
Augustin Lazăr a fost numit în funcţie de către preşedintele Klaus Iohannis în 28 aprilie 2016, la propunerea ministrului Justiţiei de la acea vreme, Raluca Prună.
În 24 octombrie 2018, ministrul Justiţiei de la acea vreme, Tudorel Toader, a anunţat că declanşează procedura privind revocarea sa din funcţie şi ulterior a trimis preşedintelui Klaus Iohannis o solicitare în acest sens. Şeful statului a refuzat, însă, în repetate rânduri să dea curs cererii de revocare, afirmând că este mulţumit de activitatea lui Augustin Lazăr.
Augustin Lazăr şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de procuror general, el fiind însă respins, alături de ceilalţi trei candidaţi înscrişi, iar procedura a fost reluată.
Augustin Lazăr a fost acuzat că ar fi refuzat eliberarea înainte de termen a mai multor deţinuţi politici încarceraţi la Penitenciarul Aiud. El a declarat, însă, că instituţii de presă i-au pus etichete de natură să îl decredibilizeze şi a precizat că nu este ofiţer, subofţer, colaborator al fostei Securităţi sau al oricărui alt serviciu de informaţii.
Sursa : news.ro
Orban, despre la propunerile de comisar european: Nu am primit nicio comunicare oficială... Cine este Costel Alexe, noul ministru al Mediului...