Antena Căutare

Dan Pasat: Eu reprezint, astazi, miza schimbarii de imagine a Parlamentului

Deputatul PDL Dan Pasat a solicitat Camerei Deputatilor sa permita procurorilor DNA sa trimita dosarul sau, prin rechizitoriu, in fata instantelor de judecata, considerand ca imunitatea parlamentara nu este o restrictie de acces la un tribunal. Iar deputatii au votat impotriva solicitarii de arestare a acestuia, formulata de DNA.

"Niciodata nu am amenintat, santajat pe asa-zisele parti vatamate si sunt nevinovat", a mai spus Pasat.

Mai mult decat atat, Pasat le-a spus deputatilor ca DNA i-a adus la cunostinta acum un an si jumatate inceperea urmaririi penale in cazul sau, el subliniind ca s-a prezentat ori de cate ori a fost chemat, ca a depus toate documentele solicitate si ca nu s-a opus niciodata cercetarii.

"Eu nu va voi solicita sa votati pentru sau impotriva arestarii mele, ci doar sa constatati ca dupa un an jumatate de cand am fost chemat la DNA si s-a inceput urmarirea penala, nu am fost trimis in fata instantei pentru a fi solutionat acest dosar, ci s-a cerut arestarea preventiva, adica sa ma cerceteze in stare de arest", a spus Pasat.

De asemenea, democrat-liberalul le-a solicitat deputatilor sa observe ca si Comisia juridica nu a votat pentru a da aviz arestarii preventive, precizand ca membrii comisiei au ajuns la acest rezultat pentru ca nu exista probe in acest dosar care sa arate ca ar influenta martorii sau ca ar reprezinte un pericol daca va fi judecat in libertate.

El a aratat ca este inacceptabil ca, pe baza "unei situatii de fapt incomplet calificata, a unor realitati controversate si pe baza unor probe insuficient administrate" sa se emita arestarea sa preventiva intr-o faza incipienta a urmaririi penale.

"Astazi, Dan Pasat poate fi miza schimbarii de imagine a Parlamentului. Prin arestarea mea, ca a oricarui cetatean roman, indiferent de apartenenta politica, de pozitia sociala, de convingerile exprimate, se creeaza premisele unui dezechilibru intre acuzare si aparare, fapt inacceptabil in orice stat democratic", a spus Dan Pasat.

Plenul Camerei Deputatilor a inceput, marti, dezbaterea solicitarii DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a deputatului PDL Dan Pasat.

Ponta catre PDL: "Va uram sa va arestati bine, intre dumneavoastra!"... Elena Udrea s-a rugat de Blaga pentru impacare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x