Antena Căutare

Dezvaluire-SOC: Un judecator al CCR spune ca nu stiut de sesizarea Comisiei de la Venetia. Curtea convoaca plenul

Judecatorul CCR Tudorel Toader a declarat ca, miercuri seara, a avut o discutie cu presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, caruia i-a solicitat convocarea Plenului, pentru a lamuri toate aspectele, avand in vedere si faptul ca nu a stiut de sesizarea Comisiei de la Venetia.

Judecatorul Toader a explicat faptul ca el a parasit Bucurestiul, vineri, 3 august, in jurul orei 13.30, iar dupa "acea data si ora" nu stie ce s-a intamplat, fiind plecat in concediu "undeva in Vrancea", insa ceea ce s-a dat publicat pe site-ul Curtii Constitutionale reprezinta "vointa si sensul deciziei luate", in data de 2 august cu privire la cauza referendumului.

Tudorel Toader considera ca "intr-o perioada tulbure, cu probleme controversate", probabil, dintr-o "regretabila eroare" s-a vehiculat numele sau ca fiind implicat in modificarile survenite deciziei Curtii Constitutionale data in 2 august. "O mica diversiune, probabil", a adaugat judecatorul Toader.

Despre erata solicitata luni, 6 august, de catre conducerea Curtii Constitutionale in sensul indreptarii deciziei publicate in Monitorul Oficial, judecatorul constitutional a spus ca a aflat din presa, la fel ca si despre sesizarea Comisiei de la Venetia. "Am aflat ca orice cititor", a aratat judecatorul.

Judecatorul Tudorel Toader a sustinut ca l-a sunat pe judecatorul Stefan Minea, care asigura permanenta la conducerea Curtii, intrebandu-l despre erata. De asemenea, el a precizat ca nu a fost "intrebat, consultat despre eroarea materiala" sau despre sesizarea Comisiei de la Venetia. "Am convingerea ca lucrurile se vor clarifica. Am avut in aceasta seara o convorbire cu domnul presedinte al Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, caruia i-am solicitat convocarea Plenului Curtii, pentru lamurirea situatiilor, fiind mai multi judecatori care sustin acest demers", a afirmat Tudorel Toader.

Intrebat daca ceea ce s-a publicat pe site-ul Curtii Constitutionale reprezinta opinia sa, judecatorul Toader a spus ca este vointa si sensul deciziei luate de Plenul Curtii, iar ce s-a petrecut ulterior - cine a redactat, semnat, comunicat - nu are nicio legatura.

In 2 august, intr-un comunicat de presa postat pe site-ul Curtii Constitutionale, Curtea anunta ca a amanat pana in 12 septembrie decizia privind referendumul, mentionand ca a primit date "contradictorii" privind listele electorale permanente si ca a cerut Guvernului ca pana la 31 august sa sa transmita listele in baza carora s-a organizat referendumul.

Confuzia privind solicitarea adresata Guvernului, in urma discutiilor Curtii Constitutionale din 2 august, s-ar fi produs din cauza unei comunicari facuta de un judecator al Curtii, care i-ar fi dictat unui magistrat asistent cererea catre Executiv, au declarat surse oficiale. Astfel, s-ar fi cerut Guvernului "actualizarea listelor" de alegatori si "nu listele electorale permanente actualizate", precizeaza sursele citate.

Curtea Constitutionala a anuntat ca s-a decis, vineri, preschimbarea termenului stabilit pentru examinarea respectarii procedurii pentru organizarea si desfasurarea referendumului din 12 septembrie in 31 august, in vederea asigurarii solutionarii cu celeritate a cauzei.


CSM: Numirea Monei Pivniceru la Justitie, fara avizul Consiliului, ilegala... Ionel Mantog, internat de urgenta la spital...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x