Antena Căutare

EBA a comis-o din nou

Eurodeputatul Elena Basescu a avut o interventie in plenul Parlamentului European, privind scutul antiracheta, gresind data la care Romania a acceptat invitatia SUA si sustinand in mod eronat ca acordul pe acest subiect trebuie ratificat de Legislativul european.

In data de 8 februarie 2010, Romania a acceptat invitatia facuta de catre presedintele Statelor Unite de a participa la dezvoltarea sistemului american de aparare antiracheta (...). Pe teritoriul Romaniei vor fi amplasate trei baterii a cate opt rachete fiecare. Calendarul convenit cu partea americana vizeaza functionarea acestui sistem de aparare incepand cu anul 2015


Insa, potrivit anuntului facut de presedintele Traian Basescu, CSAT a aprobat in 4 februarie instalarea de componente antiracheta pe teritoriul Romaniei, nu pe data de 8 februarie, asa cum a precizat mezina Presedintelui.

La finalul interventiei sale, Elena Basescu a mai gafat o data, precizand ca in perioada imediat urmatoare vor fi initiate negocieri bilaterale pentru incheierea acordurilor necesare, urmand ca acestea sa fie ratificate de catre Parlamentul European.

"Tin sa precizez ca noul sistem nu este indreptat impotriva Rusiei. De altfel, o parte din observatiile si cererile de la Moscova au fost luate in considerare (...). In perioada imediat urmatoare vor fi initiate negocieri bilaterale pentru incheierea acordurilor necesare, urmand ca acestea sa fie ratificate de catre Parlamentul European", a spus fiica presedintelui.

Afirmatie eronata, deoarece Parlamentul European nu are nicio legatura cu acordurile dintre Romania si SUA privind scutul antiracheta, acordurile bilaterale dintre SUA-Romania pe acest subiect urmand a fi ratificate de Parlamentul Romaniei, dupa cum tot presedintele Basescu a anuntat.

Vezi ce a spus EBA:

Sursa: www.jurnalul.ro

Iliescu: PSD are o boala pentru functii si structuri stufoase... Europarlamentarul Becali catre un jurnalist: "Imi bag p..a in declaratia de avere si in tine!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x