Live acumFilm: Alice in Tara Oglinzilor (SUA 2016)
Prime Time 20:00Film: Parker

Taxele si impozitele locale vor creste in 2013 cu pana la 16,05%

Romanii vor plati taxe si impozite cu pana la 16 la suta mai mari de anul viitor. Guvernul a aprobat majorarile in sedinta de astazi. In plus, si in 2013 angajarile la stat raman inghetate iar bugetarii nu vor primi o serie de beneficii.

Guvernul a anuntat ca nu va acorda bugetarilor nici anul viitor tichete de masa, tichete-cadou sau de vacanta, ca va sista in continuare plata unor indemnizatii lunare reparatorii pentru o categorie de revolutionari, ca va limita gratuitatile la transportul feroviar si ca va pastra inghetate angajarile in sistemul public.

Institutiile si autoritatile publice centrale si locale, indiferent de sistemul de finantare si de subordonare, inclusiv activitatile finantate integral din venituri proprii infiintate pe langa institutiile publice, cu exceptia institutiilor finantate integral din venituri proprii, nu vor acorda nici anul viitor tichete de masa pentru angajati.

Guvernul va limita si anul viitor reducerile de tarife sau, dupa caz, gratuitatile la transportul feroviar in limita a 3 calatorii dus-intors sau 6 calatorii simple si va ingheta in continuare angajarile in sistemul public.

Prevederea care stabileste ca se suspenda ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante din autoritatile si institutiile publice, cu exceptia celor aprobate de Guvern prin memorandum, va fi valabila si anul viitor.

Recomandari