Antena Căutare

Guvernul Boc No. 5 are 51% sanse sa reziste

UDMR decide azi cu PSD si PNL soarta motiunii considerata ca fiind la 3 voturi distanta de adoptare. Doua zile mai despart Cabinetul Boc No. 5 de momentul adevarului. Daca Boc & co nu "cad" nici acum, in mod cert acest cabinet va conduce afacerile Romaniei pana in 2012, la noile alegeri parlamentare.





In avanpremiera motiunii, Jurnalul National a realizat o analiza, bazata pe calcule matematice si declaratii de intentie, a sanselor pe care le are motiunea de cenzura sa intruneasca numarul necesar de 236 de voturi pentru a fi adoptata.

Calculele preliminare incep de la stabilirea numarului scriptic de parlamentari pe care Puterea, dar mai ales Opozitia, asa cum sunt configurate acum, ii au in cele doua camere parlamentare.

La Camera, puterea PDL si UDMR are 146 de membri, la care se adauga si cei 18 deputati ai minoritatilor, care sustin Guvernul, si cei 15 membri ai independentilor lui Gabriel Oprea. Prin urmare, un total de 179 de deputati. Opozitia se bazeaza, strict matematic, pe voturile a 96 de membri PSD+PC si pe cele ale celor 52 de membri ai PNL, per total 148 de deputati. La Camera exista si o categorie separata de "independenti de independenti", care numara sapte membri.

La Senat, PDL+UDMR numara un total de 59 de senatori, iar impreuna cu cei 11 independenti ai lui Gabriel Oprea, totalul de voturi ale Puterii se ridica la 70. Opozitia, PSD+PC si PNL numara per total, in scripte, 67 de membri, dar pe cel putin un vot, cel al lui Catalin Voicu, aflat in arest, in mod sigur nu se poate conta. Prin urmare, in tabara pro motiune au ramas doar 66 de voturi.

In concluzie, Opozitia PSD+PC si PNL are in Parlament un total efectiv de 215 voturi. Pana la cele 236 care le sunt strict necesare pentru a trece motiunea rezulta ca le mai sunt necesare 21 de voturi.

Citeste tot articolul pe Jurnalul!

Foto: Intactimages

Gheorghe Flutur: PSD instiga oamenii la violenta in ziua motiunii de cenzura... Nastase: Daca niciun parlamentar nu va vota impotriva motiunii, Guvernul are o problema...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x