Antena Căutare

Guvernul desecretizeaza Dosarul Revolutiei din '89. Credeti ca, dupa 20 de ani, acest lucru va ajuta la aflarea adevarului?

"Am decis declasificarea ultimelor documente din dosarul Revolutiei din decembrie 1989", a anuntat astazi prim-ministrul Emil Boc, la finalul sedintei de guvern. Premierul a precizat ca documentele vor fi publicate in curand in Monitorul Oficial.

"Prin hotararea de guvern adoptata, am declasificat documentele din Dosarul Revolutiei care aveau calificativul secret de stat, secret si strict secret", a declarat Boc.

Ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, anuntase pe 1 martie ca in data de 10 martie vor fi declasificate si ultimele documente solicitate de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si de catre Asociatia 21 Decembrie 1989.

"Pe aceasta cale facem inca un demers extrem de important pentru a asigura toate informatiile necesare, astfel incat dosarul Revolutiei din 1989 sa aiba cat mai multa transparenta cu putinta din perspectiva rolului autoritatilor statului, iar adevarul sa fie acela care sa poata fi validat pe baza documentelor care astazi nu mai au caracter de secret de stat ", a mai spus Emil Boc.

Premierul a facut acest anunt la finalul sedintei de Guvern de marti. In cadrul declaratiei, el a tinut sa-i multumeasca ministrului Apararii Nationale, Gabriel Oprea, "pentru operativitatea cu care a raspuns acestei solicitari".

La solicitarea MApN, Executivul a decis, in luna februarie, sa declasifice mai multe documente privind Revolutia din 1989. Este vorba despre 7.617 file din documente cu nivel de clasificare "secret de stat" emise de Ministerul Apararii Nationale.

Guvernul desecretizeaza Dosarul Revolutiei din '89. Credeti ca, dupa 20 de ani, acest lucru va ajuta la aflarea adevarul... Bucuresti: Alegeri parlamentare partiale, pe 25 aprilie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x