Cred ca vom asista la schimbari, daca PDL isi mentine acea prevedere statutara potrivit careia liderul partidului nu poate sa fie prim-ministru, premier, atunci e posibil ca saptamana viitoare, sau in viitorul apropiat, nu stiu exact daca saptamana viitoare, in orice caz curand, sa asistam chiar la schimbarea premierului",
Senatorul a mai precizat ca, din punctul sau de vedere, colaborarea cu Emil Boc a fost buna, precizand ca eventualele reprosuri pe care i le-ar face sefului Executivului sunt in domeniul economic-financiar.
"Eu cred ca activitatea domnului Emil Boc a fost buna. Colaborarea cu dansul este buna, reprosurile pe care eu, personal, le fac sunt in domeniul economic-financiar. Acolo cred ca Guvernul, in primul rand ministrii de resort, dar si premierul in functie au o responsabilitate mare si cred ca acolo nu s-a facut nici minimul asteptat de populatia acestei tari. Dar, in ceea ce priveste colaborarea intre formatiunile care formeaza Coalitia, premierul si-a facut treaba si isi face treaba", a mai spus Frunda.
Potrivit UDMR-istului, premierul Boc ar mai avea multe lucruri de facut, insa eventuala schimbare a sa ar fi una politica, din perspectiva PDL.
"Eventual, va fi schimbat (premierul Boc -n.r.) politic, pentru a putea sa se ocupe de castigarea functiei de presedinte in Partidul Democrat Liberal. Nu uitati ca va avea un adversar redutabil in lupta pentru presedintia PDL-ului. Eu nu cred ca Romania a iesit din criza, nu cred ca, in cateva luni, sau chiar anul asta, daca vreti, vom avea rezultate palpabile. Nu cred ca cetateanul acestei tari va avea mai multi bani in buzunar sau ca se va simti in mai mare siguranta economica decat s-a simtit in 2010. Dimpotriva, cred ca efectele se vor face inca simtite, cel putin pana la jumatatea anului, in partea a doua a anului", a explicat senatorul UDMR.
In ceea ce priveste posibilitatea numirii unui premier tehnocrat, Frunda sustine ca el este impotriva unei astfel de solutii, apreciind ca in contextul actual Romania are nevoie de o personalitate puternica pentru functia de prim-ministru, care sa gaseasca solutii pentru iesirea din criza.
"Eu sunt impotriva unui premier tehnocrat. Pe teorie politica pui un premier tehnocrat cand exista o fragilitate, o instabilitate politica in tara si nu ai alta solutie si pui un tehnocrat care sa pregateasca alegerile. Am avut situatia aceasta cu domnul Mugur Isarescu, care a fost premier cam o jumatate de an si a pregatit alegerile. E o alta ecuatie politica.
In situatia in care ai o majoritate, chiar fragila, dar ai o majoritate stabila, care exista la ora actuala, atunci normal e sa numesti un om politic din majoritatea respectiva, care este recunoscut, care poate sa impuna viziunea Guvernului parlamentarilor. Altfel, e foarte greu de crezut ca va veni un vice-guvernator al Bancii Centrale sau altcineva si se va impune in fata unor parlamentari, oameni politici, care de 10, 20 de ani sunt in Parlament", a mai spus Frunda.
Citeste si Jurnalul!
Foto: Intactimages