Antena Căutare

Internele pun la cale Codul Administrativ

Invidiosi probabil pe succesul lui Dan Brown cu al sau Cod al lui Da Vinci, sapte oameni de la Ministerul de Interne s-au gandit ca ar fi bine sa scrie ei si un cod, de data asta administrativ. Au pus mana pe aproximativ un milion de euro de la UE si s-au apucat de treaba. Treaba lor este unica in Europa pentru ca in nici o alta tara nu exista un asfel de cadru legislativ, dar cum romanul este inventiv, a simtit si de data asta nevoia sa dea o lectie europenilor.

Lasand la o parte ironia amara, ieri am aflat ca Internele au nascocit o alta aberatie in spatele careia nu se afla decat un singur interes si anume acela de a modifica radical toate legile ce privesc administratia publica locala, inclusiv 215/2001.

Miza este mare, actuala putere vrea sa decida dupa bunul plac si sa controleze toate primariile, consiliile judetene si locale, prefecturile din tara. Poate va intrebati in ce consta acest Cod Administrativ.

Ei bine, conform celor declarate de Emilian Birjaru, director in cadrul Unitatii Centrale pentru Reforma Administratiei Publice, unul dintre initiatorii proiectului, codul va cuprinde toate cele 160 de acte legislative ce in acest moment se refera la activitatea administrativ centrala si locala. „Vrem sa eficientizam calitatea serviciilor publice. Nu exista asa ceva in Uniunea Europeana, ne-am gandit ca noi sa facem un pionierat", a spus Birjaru.

Cu alte cuvinte, chelului tichie de margarit ii trebuie. Primariile din comune si sate nici macar n-au un calculator si personal avizat, cum s-or descurca cu implementarea Codului Administrativ ce urmeaza a fi terminat pana la sfarsitul anului 2011, Dumnezeu stie.

Despre acest plan maret al MAI nu prea stie nimeni, cu toate ca ieri in cadul unei conferinte de presa initiatorii au spus ca primarii, consiliile judetene, asocialtiile din domeniu au fost informate de proiect. Aproape toti cei intrebati de ziarul nostru habar n-aveau de faptul ca Internele pregatesc „Codul Minune".

Citeste tot articolul pe jurnalul.ro!

Foto: Intactimages

Vosganian: Guvernul este buimac, iar masurile sunt luate din disperare... Transparency International: Romania, prima la coruptie in Europa!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x