Live acumObservator 19
Prime Time 20:30X Factor

S-ar putea reinstitui starea de urgență, în România? Klaus Iohannis: „Eu vreau să cred că există o altă soluție”

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat că decizia reinstituirii stării de urgență în țară, din cauza pandemiei de coronavirus, ar putea fi luată, în măsura în care specialiştii ar afirma că nu există altă soluţie.

S-ar putea reinstitui starea de urgență, în România? Klaus Iohannis: „Eu vreau să cred că există o altă soluție”

„Decizia reintrării în starea de urgenţă se poate lua doar în măsura în care specialiştii îmi spun că nu există altă soluţie. Eu vreau să cred că există altă soluţie. Vreau să cred că românii nu îşi doresc această boală, vreau să cred că românii vor respecta normele”, a declarat Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă.

Ce se va întâmpla cu noul an școlar. Klaus Iohannis, declarație de ultimă oră! „Școala nu va începe în condiții normale”

Șeful statului s-a declarat „încrezător că împreună vom reuşi să stăpânim această epidemie rezonabil”.

Klaus Iohannis, despre ce se va întâmpla cu pensiile și alocațiile! „Ne găsim într-o situație complicată. Nu sunt bani pentru ce s-a propus inițial”

„Rezonabil însemnând să nu mai avem o creştere semnificativă a numărului de persoane noi infectate în perioada următoare. Daţi-mi voie să consider starea de urgenţă, care ar inhiba libertăţi, drepturi, economie, ca o ultimă posibilitate”, a adăugat Iohannis.

România s-a aflat în stare de urgență pentru două luni, până în 15 mai, când a fost instituită starea de alertă.

Recomandari