Antena Căutare

Klaus Iohannis a anunțat numele noului premier desemnat

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă, după consultările cu partidele parlamentare, făcute în sistem de teleconferinţă, că toate discuţiile cu partidele parlamentare, foarte bune, foarte constructive.

Klaus Iohannis a anunțat numele noului premier desemnat
Klaus Iohannis, declarație după consultările pentru noul premier | Presidency.ro

Klaus Iohannis a anunțat numele noului premier desemnat, în urma consultărilor prin teleconferință cu partidele politice.

Klaus Iohannis a explicat că a primit o singură propunere în urma consultărilor și că, astfel, a decis să îl desemneze pe Ludovic Orban pentru funcția de premier.

Klaus Iohannis a făcut de asemenea apel la parlamentari „să fie parte a acestui efort comun de finalizare a crizei politice, pentru a ne putea concentra 100% pe combaterea efectelor coronavirus”.

Această schimbare a venit după ce Florin Cîţu şi-a depus mandatul de premier desemnat joi, înainte de şedinţa plenului reunit al Parlamentului în care urma să aibă loc votul de învestire a Cabinetului său.

Citește și: Adevăratul motiv pentru care a renunțat Cîțu să fie premier: „Gândul acesta m-a făcut să îmi depun mandatul”

Iată cele mai importante declarații ale președintelui României:

  • Am finalizat runda de consultări;
  • Având în vedere situație specială generată de apariția coronavirusului în România, am făcut aceste consultări prin teleconferință;
  • În acest moment pot să trag câteva concluzii
  • Toate discuțiile au fost foarte bune și foarte constructive
  • Abordările politicienilor au fost mature și constructive. Toată lumea a înțeles că suntem într-o situație foarte specială în care nu este loc de răfuieli politice, ci de soluții.
  • Am primit o singură propunere pentru o persoană care să fie desemnată prim-ministru
  • Avem și în momentul de față un guvern în funcțiune, Guvernul Ludovic Orban care a lucrat foarte serios de la învestire până în ziua de astăzi, chiar dacă a fost interimar
  • Singura propunere pe care am primit-o a fost Ludovic Orban și, în consecință, l-am desemnat pentru propunerea de prim-ministru
  • Mă aștept de la toți politicienii responsabili să fie parte a acestui efort comun de finalizare a acestei crize politice, pentru a ne putea concentra 100% pe combaterea coronavirus.

Citește și: Florin Cîțu, explicații halucinante despre demisie. Se folosește de coronavirus, dar vorbește de nevoia unui succes al lui Orban în alegeri

Preşedintele Klaus Iohannis a decis să facă prin teleconferinţă consultările cu partidele parlamentare pentru desemnarea unui premier.

Decizia a venit după ce un senator liberal a fost confirmat cu coronavirus, acesta intrând în contact cu cea mai mare parte a conducerii PNL.

Citește și: Klaus Iohannis, primele explicații după retragerea lui Florin Cîțu

Marcel Ciolacu, după consultările cu Klaus Iohannis: PSD va acţiona responsabil... Turcan: Sunt în sala de grup parlamentar a PNL, aşteptăm cu toţii să fim testaţi pentru coronavirus. În faţa pericolului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x