Antena Căutare

Legea pensiilor, adoptata tacit in Senat

Senatorii au reusit aseara "performanta" de a adopta tacit legea sistemului unitar de pensii, dupa ce au discutat-o timp de aproape cinci ore. Adoptarea tacita a legii inseamna ca nici unul din amendamentele adoptate in sedinte de plen anterioare sau in comisii, precum scaderea varstei de pensionare a militarilor, nu mai sunt valabile, legea fiind trimisa catre Camera Deputatilor, care este decizionala, strict in forma in care a fost elaborata de Guvern.


Discutiile pro si contra amendamentului au fost tensionate, opozitia si senatorii aruncandu-si cuvinte grele de la tribuna, insotite de tropaieli, vociferari sau batai in pupitre in sala. La vot insa, amendamentul a intrunit numai 51 de voturi pentru, impotriva pronuntandu-se 52 de senatori, iar 3 abtinandu-se.

Cum PSD si PNL anuntasera ca sustin amendamentul, impotriva au venit voturi de la PDL si UDMR. Conform declaratiilor ulterioare, trei voturi pentru amendament au venit si de la senatorii independenti.

Nemultumiti de rezultat, pesedistii au criticat "mascarada" pusa in scena de putere si au parasit sala. In absenta lor, apelul nominal a constatat lipsa de cvorum care a determinat suspendarea sedintei si, astfel, adoptarea tacita, deoarece legea nu fusese dezbatuta in intregul ei.

Sursa: www.jurnalul.ro

Traian Basescu, despre memorandumul cu FMI: Orice se poate renegocia... Basescu solicita crearea unei structuri de criza, PNL si PSD refuza sa participe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x