Antena Căutare

Mihai Razvan Ungureanu: "Voi schimba sefii de la ANAF si CNAS, daca nu exista performanta"

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a declarat in cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune ca nu va ezita sa-l elibereze din functie pe seful ANAF, Sorin Blejnar, daca veniturile bugetare obtinute din combaterea evaziunii fiscale nu se va apropia macar de limita impusa de 1,5% din PIB.

"In functie de felul in care aceasta tinta este macar in apropierea efortului, voi judeca si calitatea actului de decizie si a executiei in interiorul structurii ANAF. Sunt cat se poate de ferm cu chestiunea aceasta si, repet, nu am o frana politica si nu ezit in niciun moment ca de la ministru pana la ultimul secretar de stat pana la directorii de deconcentrate sa actionez exact in acelasi fel, chirurgical si fara sa am un calcul in spate", a spus Ungureanu, la postul public de televiziune.

In luna februarie, seful Guvernului a cerut ministrilor si sefilor de autoritati implicati in combaterea evaziunii fiscale ca, in termen de doua luni, sa verse la buget venituri reprezentand cel putin 1,5% din Produsul Intern Brut, echivalentul a doua miliarde de euro, in special din actiuni impotriva contrabandei cu alcool si produse vegetale.

El a precizat atunci ca impunerea unui plafon ridicat de venituri obtinute intr-un termen foarte scurt din combaterea evaziunii nu presupune o "capcana" pentru demiterea sefului ANAF, ci o metoda prin care va fi stabilita eficienta fiecarei persoane implicate.

Intrebat daca se vede premier si dupa alegerile din noiembrie, Ungureanu a refuzat sa raspunda direct, spunand doar ca el a venit "sa construiasca ceva si nu sa peticeasca". '

Seful Guvernului a negat si ca vreun politican i-ar fi propus intrarea in PDL. "Nu am primit nicio o oferta concreta de a intra in PDL. Sunt independent atatat timp cat simt nevoia. Nu exclud posibilitatea de a ma inrola politic la un moment dat. Pana la alegerile prezidentiale din 2014, trebuie sa facem sa functioneze guvernarea. Daca asta se va intampla, vom discuta", a spus premierul.

foto: Intact Images

Crin Antonescu: "Basescu incearca, fara succes, sa dezbine PNL, prin numirea lui Melescanu la SIE"... Teodor Melescanu a demisionat din Senat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x