Antena Căutare

Mihaita Calimente (PNL): Politica FMI pentru Romania - operatia a reusit, pacientul este mort

Deputatul PNL de Arad Mihaita Calimente sustine ca ceea ce face FMI in Romania se poate numi "operatia a reusit, pacientul este mort", adaugand ca FMI nu este interesat de o crestere economica a tarii

Deputatul Mihaita Calimente a declarat, azi, intr-o conferinta de presa, ca i se pare "interesant ca la fiecare vizita a FMI Guvernul face numai bine, dar prognozele lor pentru economia romaneasca nu se adeveresc de cele mai multe ori".

"Cred ca ce face FMI in Romania se poate numi operatia a reusit, pacientul este mort. Nu este de mirare, pentru ca atunci cand ai dat 20 de miliarde Romaniei, interesul este sa iti recuperezi banii si, daca poti, sa ii mai pui in carca un imprumut. Aceasta firma de contabilitate care este FMI are pentru noi doar masuri restrictive, concedieri, diminuari de salarii, astfel ca bugetul Romaniei sa se incadreze in previziunile lor. Nu ii intereseaza o relansare economica, o crestere economica, pentru ca este bine ca Romania sa fie o piata de desfacere pentru marile capitaluri ale caror interese le reprezinta", a spus Calimente.

El a sustinut ca "Guvernul fara demnitate al Romaniei este singurul din Europa de Est care a intrat in acest joc al FMI".

O misiune comuna a FMI si a Comisiei Europene a evaluat la Bucuresti modul in care Romania a indeplinit criteriile de performana stabilite pentru finele lunii iunie si a stabilit cu autoritatile un nou set de prognoze macroeconomice.

In urma revizuirii acordului stand-by, Consiliul Director al FMI ar trebui sa supuna aprobarii, la finele lunii septembrie, eliberarea celei de-a sasea transe din imprumut, in valoare de 914 milioane de euro.

Sursa: jurnalul.ro

Foto: Intact Images

Agricultorii cer demisia ministrului Mihail Dumitru... Basescu: Romania fara ANI nu intra in spatiul Schengen...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x