Antena Căutare

Ministrii au termen de doua saptamani pentru a prezenta programele de descentralizare

Premierul Emil Boc le-a acordat ministrilor un termen de doua saptamani pentru a prezenta programele de descentralizare si de atragere de fonduri europene.

„Aveti la dispozitie doua saptamani, doamnelor si domnilor ministri, ca fiecare ministru sa prezinte in Guvern ce solutii are pentru a transfera catre autoritatile locale, insemnand consilii locale, primarii, consilii judetene, atributii si patrimoniu",


Emil Boc a comentat si situatia absorbtiei fondurilor europene. „Daca dumneavoastra nu faceti corectii, pierde practic bugetul Romaniei prin nesansa de a avea acesti bani europeni", a spus premierul.

De asemenea, seful Guvernului le-a cerut ministrilor sa faca publice numele persoanelor care conduc autoritatile de management de fonduri UE. "Aceste lucruri nu trebuie sa mai aiba intarziere si rugamintea mea este sa faceti publice si numele celor care conduc autoritatile de management din minister. (...) Ei trebuie sa stie ca au o responsabilitate pentru aceasta tara", a declarat Emil Boc.

In cadrul unei sedinte care a avut loc saptamana trecuta, primul ministru al Romaniei, le-a cerut ministrilor sa ii sanctioneze pe cei care inregistreaza intarzieri in derularea contractelor, astfel incat fondurile europene blocate sa fie directionate catre alte proiecte europene.

La inceputul lunii iulie, Boc le-a reprosat ministrilor ca nu si-au respectat angajamentele de a imbunatati absorbtia fondurilor de la Uniunea Europeana si le-a cerut sa vina urgent cu solutii.

In iunie, seful statului i-a avertizat pe ministri ca ar putea parasi Guvernul daca rata de absorbtie a fondurilor UE ramane slaba.


Basescu, despre raportul CE pe Justitie: Masurile Guvernului au fost apreciate... Asfalt de 14 milioane de euro in satul lui Boc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x